Advertisement

contitech-floteauto
Home Piaţa auto Industrie auto Concentrare pe piaţa materialelor pentru interioare auto

Concentrare pe piaţa materialelor pentru interioare auto

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care ContiTech (Germania) preia Hornschuch Group (Germania), operaţiunea propusă fiind o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

ContiTech AG este o companie ce aparţine Grupului Continental, grup controlat de către Continental AG. ContiTech AG produce şi comercializează produse din cauciuc şi plastic pentru o varietate de aplicaţii industriale, altele decât pneuri. Prin filiala Benecke-Kaliko AG, ContiTech produce şi vinde materiale destinate acoperirii suprafeţelor din interiorul autovehiculelor de pasageri.

Hornschuch Group GmbH este o companie cu capital privat, ale cărei acţiuni sunt deţinute de diverse fonduri de capital private şi de managementul Hornschuch. Hornschuch Group GmbH produce, în principal, folii decorative pentru aplicaţii de interior şi exterior pentru locuinţe. Compania este, de asemenea, activă pe piaţa foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

Tranzacţia reprezintă o operaţiune realizată între entităţi străine, companiile implicate neavând în România facilităţi de producţie a materialelor de acoperire pentru interioare auto. Întreaga cifra de afaceri realizată în România pe piaţa materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de
pasageri provine din importuri.

În conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996) operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.
Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...