Continental
Home Administrare flote Anvelope Continental va fabrica, din anul 2050, numai anvelope din materiale sustenabile

Continental va fabrica, din anul 2050, numai anvelope din materiale sustenabile

Anvelopele de mașină sunt rotunde, negre și fabricate din cauciuc. Dar, de ceva timp, experții în materiale și inginerii de la Continental au inițiat o tranziție discretă. Nu mai târziu de anul 2050, toate anvelopele vor fi fabricate din materiale sustenabile.

Până atunci, spun reprezentanții Continental, mai este totuși un drum lung de parcurs. Dar, pas cu pas, se observă deja care sunt materiile prime ce vor fi folosite în viitor în fabricarea de anvelope. Printre acestea se numără deșeurile din agricultură – cum ar fi cenușa din coji de orez -, cauciucul din păpădie, cauciucul reciclat sau sticlele PET.

„Continental este pe cale să devină cel mai inovator producător din industria anvelopelor în ceea ce privește sustenabilitatea. Ne propunem să folosim 100% materiale sustenabile în produsele noastre de anvelope până cel târziu în 2050. Puterea noastră inovatoare ne permite să deschidem noi drumuri care să fie și mai sustenabile. Acestea includ totul, de la originea și proveniența materialelor folosite până la reutilizarea și reciclarea anvelopelor noastre”, a explicat Claus Petschick, șeful departamentului de sustenabilitate din cadrul ariei de activitate Continental Tires.

În prezent, se folosesc deja între 15 și 20% din materiale regenerabile sau reciclate la fabricarea anvelopelor standard Continental pentru autoturisme. Pentru a crește și mai mult proporția de materiale sustenabile și pentru a conserva resursele valoroase, Continental analizează și revizuiește în permanență toate materiile prime utilizate în producția de anvelope.

Compatibilitate perfectă a materialelor pentru o siguranță maximă

În funcție de aplicabilitate, anotimp și mediu, anvelopele trebuie să îndeplinească cerințe specifice. Acest lucru poate fi observat, de exemplu, în designul benzii de rulare. Dar în alte domenii – compoziția compusului de cauciuc, de exemplu – aceste modificări nu sunt atât de vizibile. Anvelopele pentru autoturisme de la Continental sunt compuse din sute de materii prime diferite.

Compoziția lor specifică are un impact major asupra anvelopelor și a caracteristicilor lor de manevrabilitate. Capacitatea de a implementa diferitele materiale cu proprietățile și interdependențele lor unice în moduri specifice reprezintă un act de echilibru complex pentru inginerii și experții în materiale de la Continental. Doar atunci când toate materialele se potrivesc în mod ideal între ele pot fi create anvelope de o performanță ridicată, sigure, eficiente din punct de vedere energetic și durabile.

 

 

Citiși articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Test OPEL COMBO LIFE vs RENAULT KANGOO. Mâna câștigătoare

Vânzările de maşini electrice au crescut cu 28% în 2022 pe piețele din Europa

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...

anvelopelor de iarnă
AnvelopeJuridic

Legislația anvelopelor de iarnă în Europa

În cazul în care conduceți prin Europa în anotimpul hibernal, este important...

anvelope
Anvelope

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate în industria de anvelope. Se suspectează coordonarea prețurilor

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate la sediile companiilor active în industria de...