Advertisement

continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental se implică în dezvoltarea programelor universitare

Continental se implică în dezvoltarea programelor universitare

Peste 100 de angajați ai Continental participă activ, în cadrul universităților din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile specifice ale industriei automotive. Programe de licență și masterat sunt dezvoltate în comun de compania germană împreună cu universitățile partenere, programe care au rolul de a crește competențele studenților, precum și de a aduce programele universitare mai aproape de cerințele companiilor din industria automotive și IT.

Continental a avut, în anul trecut universitar, aproximativ 1.000 de studenți în internship în toate locațiile sale. Potrivit unui studiu realizat recent de către Catalyst, Continental conduce, pe lângă topul “Cel mai dorit angajator”, și topul companiilor în care studenții își doresc să urmeze un program de practică, la nivel național.

„La Continental, ne concentrăm pe construirea de parteneriate durabile cu universitățile. O parte însemnată dintre cei aproximativ 20.000 de angajați ai noștri sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Comunicarea constructivă și setarea de obiective strategice împreună cu reprezentanții universităților partenere generează continuu proiecte educaționale noi, aliniate la evoluția industriei automotive în direcție de IT și tehnologie de mobilitate, cât și a competențelor pe care aceasta le presupune. Sprijinim mediul universitar cu tehnologii de ultimă generație, desfășurăm împreună proiecte de cercetare și oferim ocazia studenților de a experimenta cele mai noi concepte din domeniul automotive, întrucât studenții de astăzi sunt cei care vor continua să pună viitorul în mișcare“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Temele prin care Continental este prezentă în laboratoarele, la seminariile și la cursurile din universități acoperă un spectru larg de domenii tehnice, precum logică și algoritmi, structuri de date, arhitectura rețelelor de calculatoare, securitatea sistemelor de calcul, compatibilitate electromagnetică, ingineria sistemelor, comunicații de date, informatică aplicată și multe altele.

Situația creată de pandemia de COVID-19 a condus la o adaptare și din partea companiei a colaborării cu facultățile. Astfel, unele dintre programele susținute de specialiștii Continental au fost desfășurate în mediul virtual anul trecut universitar, iar pentru acest an compania este pregătită să continue și în acest mod, în funcție de felul în care va evolua situația la nivel extern.

La Timișoara, specialiștii Continental au dezvoltat din acest an universitar un nou curs introdus în programele de master ale Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică, System Test for embedded systems, iar programele de studii aprofundate demarate anul trecut la Facultatea de Automatică și Calculatoare, în domeniile Cybersecurity și Machine Learning, Cloud Computing au fost transformate în programe de master.

Angajați din Continental Iași colaborează, în echipe internaționale, cu Universitatea “Gheorghe Asachi” pentru derularea proiectului de cercetare PRORETA 5, un proiect dedicat uneia dintre cele mai dificile sarcini pentru conducerea automatizată: recunoașterea situațiilor complexe de trafic din orașe și modul în care algoritmii dezvoltați după analiza datelor furnizate de senzori pot deduce deciziile corecte de conducere în aceste situații.

La Sibiu, Continental a inaugurat două laboratoare în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și Universității din Craiova, precum și o aulă și două laboratoare în incinta companiei, în care își vor putea desfășura activitatea studenții Universității „Lucian Blaga“.

Compania mizează pe colaborări de durată cu universități din România, printre care Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea „Al. I. Cuza“ și Universitatea „Gh. Asachi“ din Iași, situate în orașele în care există locații Continental, precum și cu Universitatea Politehnica din București și alte instituții de învățământ superior din întreaga țară.

Compania Continental s-a implicat și a investit încă de la început sute de mii de euro în dotarea de laboratoare din cadrul universităților partenere și amenajarea spațiilor în care studenții își desfășoară activitatea. Mai mult, Continental a sprijinit și susține competiții studențești sau evenimente care au în centrul activității lor studentul.

Beneficiarii principali sunt studenții

Printre primele parteneriate strategice de succes stabilite de către locațiile Continental în urmă cu 20 de ani la Timișoara, când au fost începute primele activități ale concernului în România, au fost și continuă să fie cele cu universitățile urbei: Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și nu numai. Colaborarea entităților legale din Banat cu mediul academic din țară s-a extins semnificativ în ultimele două decenii, astfel că acestea se bucură de relații strategice colaterale și cu Universitatea Politehnica din București, Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad și Universitatea din Oradea.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertondustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Mașina, mijlocul de transport preferat în vacanțele peste graniță

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Opel Automotive de către Trust Motors

Eşalonarea pe 12 luni la plata taxelor, fără garanţii, pentru firmele afectate de criza Covid

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Nokian Tyres
Industrie auto

Nokian Tyres a inaugurat la Oradea prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de CO2

Nokian Tyres a inaugurat fabrica de anvelope pentru autoturisme din Oradea, care...

draghi
Industrie auto

Raportul Draghi avertizează UE că deciziile sale duc la slăbirea industriei auto

În raportul său despre competitivitatea europeană, fostul președinte al Băncii Centrale Europene...

Toyota
Flotă verdeIndustrie auto

Toyota reduce cu o treime producția de mașini electrice

Pentru a face față încetinirii vânzărilor de mașini electrice din Europa și...

Volkswagen
Industrie auto

Vânătoarea de costuri a Volkswagen implică închiderea fabricilor și disponibilizări

Volkswagen nu a (re)găsit încă profitabilitatea așteptată. Pentru a reduce costurile, închiderile...