Continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental inaugurează noi laboratoare de testare și o parcare supraetajată la Iași

Continental inaugurează noi laboratoare de testare și o parcare supraetajată la Iași

Continental, companie tehnologică, a inaugurat un nou corp de clădire la Iași, care include o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto și o parcare supraterană de 210 locuri pentru angajații din Continental Iași.

Investiția în valoare de peste 8 milioane de euro a fost finalizată anul acesta și a presupus construirea de noi laboratoare de testare, dispuse pe două niveluri și personalizate în funcție de cerințele sectoarelor de activitate din cadrul grupului Continental.

Noua zonă de testare este complet echipată cu toată infrastructura necesară pentru a executa teste funcționale pentru sistemele de frânare auto (electricitate, răcire, ventilație, aer comprimat etc.). În plus, la parter au fost amenajate: un garaj echipat la cele mai înalte standarde pentru testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto, un sistem de testare a frânelor prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului ș.a.

Aproximativ 150 de ingineri din departamentul Vehicle Dynamics își vor desfășura activitatea în noul centru de testare și vor lucra cu echipamente de ultimă generație: standuri de testare, camere climatice și de șoc termic, simulatoare de mediu, HIL-uri (Hardware In the Loop), SIL-uri (Software In the Loop). Acestea vor permite simularea condițiilor reale de lucru ale produselor create de companie și validarea noilor sisteme concepute pentru dezvoltarea de tehnologii în direcția megatrendurilor industriei.

Continental

“Mă bucur să văd încă un proiect dus la bun sfârșit de colegii mei care dau dovadă zilnic de implicare și profesionalism. Infrastructura clădirii respectă ultimele tendințe în materie de eficiență energetică și sustenabilitate. Acoperișul este complet acoperit cu panouri fotovoltaice care asigură energia electrică pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice, precum și pentru sistemul complet de iluminat. Pe timp de vară, apa caldă este produsă și livrată numai prin utilizarea panourilor solare amplasate pe acoperișul clădirii.

Întreaga construcție are o izolare termică foarte eficientă, asigurată prin utilizarea celor mai bune materiale pentru a menține o temperatură stabilă a mediului interior, cu un consum minim de energie. În plus, folosim un sistem inteligent de control la distanță a echipamentelor tehnice și un sistem de management al parcării privind accesul și disponibilitatea locurilor”, a spus dr. Marian Petrescu, directorul sediului din Iași al Continental.

 

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Proiect amplu de infrastructură rutieră pentru Zona Metropolitană Oradea

Primăria Arad va participă la programul Rabla Local. Fonduri pentru casarea a 1.000 de mașini

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Industrie auto

ACEA: Pactul verde depinde de acordul dintre Europa și industria auto

Un număr de 13 directori executivi ai principalilor producători de autovehicule și...

tesla
Industrie auto

Tesla își revizuiește planurile privind mașina la un preț accesibil

Se pare că Tesla a decis să renunțe la dezvoltarea unui vehicul...

serban nicolescu
Industrie auto

Șerban Nicolescu este noul director general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara

Continental anunță numirea lui Șerban Nicolescu pe poziția de director al fabricii...

Leapmotor
Industrie auto

Stellantis va asambla modele ale chinezilor de la Leapmotor în fabrica din Polonia

Confruntat cu presiunea crescândă din partea producătorilor de automobile chinezi, în special...