Continental Anvelope instalează un nou sistem de tratare a emisiilor în fabrica din Timișoara

Continental Anvelope anunță instalarea unui nou echipament pentru tratarea emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii sale de anvelope din Timișoara.
Continental Anvelope

Noul echipament se numește RTO – Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), și distruge compușii organici volatili (moleculele responsabile cu majoritatea mirosurilor) apăruți în cadrul procesului de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Noul echipament a costat circa 4 milioane de euro. Sistemul nou va avea cinci camera de ardere, și va avea capacitatea de a trata în jur de 120.000 metri cubi de aer pe oră.

„Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara, și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

În cei 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, anvelope de înaltă performanță (Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

CNAIR pregătește procesul de expropiere pentru construcția Pasajului Berceni

Un pas înainte pentru construirea a 80 km din Autostrada Transilvania

Noul eSprinter va avea la bază Platforma Electrică Versatilă

 

 

Adaugati comentariu