Noul eSprinter va avea la bază Platforma Electrică Versatilă

Noul eSprinter va fi construit pe platforma dedicată utilitarelor electrice, numită Platforma Electrică Versatilă, în care Mercedes-Benz a investil 350 de milioane de euro.
Noul eSprinter floteauto.ro

Noua platformă va fi structurată în trei module, și astfel este atât de modulară încât va fi adaptată unei game extinse de caroserii. Astfel, noul eSprinter va putea fi comandat în versiuni care acum sunt disponibile doar pe Sprinter cu motoare convenționale.

Noul eSprinter: 3 module

Modulul din față va găzdui toate componentele de înaltă tensiune, de aceea poate fi combinată fără restricții cu celelalte două module, indiferent de ampatament, de capacitatea bateriei și de tipul caroseriei.

Noul eSprinter floteauto.ro

 ➡ Totul despre actuala generație Sprinter 💡 

Modulul central este alcătuit din carcasa bateriei de înaltă tensiune integrată în podea. Bateria va putea avea trei capacități diferite, la alegere, în funcție de cerințele de autonomie ale clientului, iar asta va permite lui eSprinter să se muleze perfect pe tipul fiecărei tip de afacere.

Noul eSprinter floteauto.ro

Modulul din spate va include puntea antrenată electric și motorul electric și, indiferent de tipul caroseriei alese va putea găzdui orice versiune de motor fără modificări.

„Sprinter ne demonstrează competența în domeniul transporturilor de un sfert de secol. În domeniul electromobilității, am inițiat multe inovații în ultimii ani. Odată cu implementarea strategiei noastre accelerate de electrificare, combinăm cele mai bune lucruri din ambele lumi – inovația și experiența noastră!”, a declarat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

În viitorul apropiat, nemții vor propune versiuni electrice pentru fiecare segment al vehiculelor comerciale.

 ➡ Test drive cu e-Crafter, rivalul lui eSprinter! 💡

Noul eSprinter va fi neutru din punct de vedere CO2, fapt posibil prin investiția de 350 milioane de euro pe care Daimler a investit-o în noua platformă. Divizia sa, Mercedes-Benz Vans este lider pe piața autovehiculelor electrice comerciale, având o cotă de piață de peste 30%, iar următorul pas după lansarea mocedelor eVito și eSprinter va fi eCitan.

Adaugati comentariu