Advertisement
Autostrada Sibiu - Făgăraş
Home Infrastructură Constructorul turc Makyol a câștigat toate tronsoanele de pe Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol a câștigat toate tronsoanele de pe Autostrada Sibiu – Făgăraş

Toţi cei 68 de km ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraş vor fi construiți și proiectați de compania turcă Maykol, care a câștigat și ultima licitație organizată de CNAIR, cea a tronsonului 2 Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos, cu o ofertă de 1,54 de miliarde de lei.

„Acelaşi antreprenor turc, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Valoarea ofertată a contractului, finanţat din Programul Transport, este de 1,54 miliarde de lei (fără TVA). Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraş: tronsonul 3 (17,61 km) Arpaşu de Jos (DN 1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B); tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN 1 (5,6 km).

În ceea ce priveşte contractul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului 1, Boiţa (Autostrada Sibiu – Piteşti) – Avrig – Mârşa, în lungime de 14,25 km, ministrul Transporturilor a arătat că acesta este în curs de semnare.

Pe tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu – Făgăraş antreprenorul va construi inclusiv 21 poduri şi 4 viaducte. În acest moment avem contracte semnate pentru proiectarea şi construcţia tronsoanelor 3 şi 4, iar contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 este pe circuitul administrativ în vederea semnării.

Autostrada Sibiu – Făgăraş, cu o lungime de 68,04 km, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT- Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Gama Ford Courier, oficial, în portofoliul uzinei din Craiova. Ciolacu: ”O maşină cu un brand american, dar în mod clar cu suflet oltenesc”

Care este impactul anvelopelor asupra consumului de combustibil?

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...