Constructorul german BMW intenţionează să crească, în 2023, vânzările de vehicule electrice

Constructorul german BMW intenţionează să crească, în 2023, vânzările de vehicule complet electrice, ponderea acestora în total urmând să ajungă la 15% de la aproape 10% în 2022.constructorul german BMW

Producătorul auto german a vândut anul trecut 2,4 milioane de maşini, cu aproximativ 100.000 mai puţine decât în 2021, a informat un purtător de cuvânt al BMW, pe fondul cererii ridicate pentru modelele electrice i4, iX, iX1 şi i7.

Constructorul german BMW a vândut anul trecut 2,1 milioane de vehicule, în scădere faţă de nivelul record de 2,2 milioane în 2021, deoarece restricţiile impuse în China au afectat producţia iar inflaţia din Europa a redus cererea.

Rezultatele finale privind vânzările în 2022 ale grupului, care deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, vor fi anunţate în 10 ianuarie.

Totuşi, constructorul german BMW a compensat până acum scăderea volumelor de vânzări cu preţuri mai ridicate, înregistrând o creştere a profitului în trimestrul trei din 2022.

„Suntem mândri că brandul BMW rămâne numărul unu în topul segmentului premium pe plan global”, a anunţat compania, făcând referire la rivala Mercedes-Benz, care a fost timp de câţiva ani pe primul loc.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Aproape 900 de sancţiuni contravenţionale aplicate, în ultima săptămână, de Brigada Autostrăzi

Producătorul de componente auto Altur Slatina a deschis procedura de insolvenţă

 

 

Adaugati comentariu