Advertisement
Constructorii auto din China
Home Piaţa auto Analize de piață Constructorul auto chinez BYD va continua extinderea în Europa, în pofida investigaţiei UE

Constructorul auto chinez BYD va continua extinderea în Europa, în pofida investigaţiei UE

Producătorul chinez de mașini electrice BYD se va extinde în continuare pe piaţa europeană, chiar dacă Comisia Europeană a început o investigație în legătură cu subvențiile primite de industria auto chineză, a afirmat vicepreşedintele executiv al BYD, Stella Li, citat Bloomberg.

Săptămâna trecută, China şi-a exprimat nemulţumirea faţă de solicitarea Uniunii Europene de a iniţia consultări “în foarte scurt timp” referitoare la investigaţia lansată de blocul comunitar privind subvenţiile acordate pentru vehiculele electrice.

Declaraţia vine după ce Comisia Europeană a lansat oficial o investigaţie pentru a decide dacă va impune tarife pentru a proteja producătorii auto europeni de importurile masive de vehicule electrice chineze mai ieftine, care ar fi beneficiat de subvenţii de stat.

“Suntem o companie listată la bursă care trebuie condusă în mod transparent şi suntem deschişi la schimbul de informaţii. Aşadar, nu suntem îngrijoraţi de investigaţia care se desfăşoară în Europa”, a declarat Stella Li.

BYD va împărtăşi toate informaţiile solicitate de autorităţi pentru a înlătura orice confuzie privind producţia companiei. Creşterea cererii pentru vehicule electrice “este o revoluţie. O mulţime de oameni nu înţeleg, sunt îngrijoraţi. Dar, odată ce eşti deschis la schimbul de informaţii, cred că vor vedea că nu există nimic de contestat”, a dat asigurări oficialul BYD.

Li a făcut declaraţiile într-un interviu acordat Bloomberg în Chile. Ea face parte din delegaţia de directori care fac un tur al Americii Latine, alături de Wang Chuanfu, preşedintele şi fondatorul BYD. Vizita este un semn al atenţiei acordată de BYD regiunii, a explicat Li.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consultanții EY România recomandă companiilor aplicarea beneficiilor fiscale existente

Mercedes-Benz Vans. Premium în business, lux în călătorii

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de mașini noi în UE
Analize de piață

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu 14,6% în luna octombrie

În luna octombrie 2023, piața auto s-a extins semnificativ, înmatriculările de mașini...

Prețurile
Analize de piață

T&E: Producătorii de automobile au crescut prețurile modelelor ieftine cu mult peste inflație

Prețurile modelelor ieftine vândute de cei mai mari cinci producători de automobile...

Prețul bateriilor
Analize de piață

Prețul bateriilor pentru mașini electrice din China continuă să scadă

China pariază totul pe mașinile electrice, ceea ce a cauzat o supracapacitate...