Constanţa rămâne încă 2 săptămâni în carantină zonală

În situația unei rate de infectare cu noul coronavirus de 8,67 la mia de locuitori, carantina zonală a fost prelungită cu încă 14 zile în municipiul Constanţa, măsura intrând în vigoare vineri, de la ora 20.00, a transmis Prefectura județului.
Constanţa

Prelungirea carantinei zonale pentru municipiul Constanţa cu alte 14 zile a fost adoptată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ordinul fiind semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

În acest context, Prefectura Constanţa a anunţat adoptarea de noi măsuri pentru prevenirea şi limitarea infectării cu SARS-CoV-2 pe raza municipiului şi înăsprirea controalelor în oraşul care se află în carantină din data de 20 noiembrie.

Astfel, s-a decis ca, începând de vineri, forţele de ordine şi celelalte instituţii de control să intensifice controalele pentru verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi verificarea operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.

În judeţul Constanţa sunt în carantină zonală 12 localităţi – Ovidiu, Constanţa, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian, Năvodari, Eforie, Cernavodă, Cumpăna, Târguşor şi Grădina, iar incidenţa cazurilor de infectare, pe judeţ, era, joi, de 5,95 la mia de locuitori.

 

CITEȘTE ȘI:

Construcția VO Giurgiu va costa 407,5 milioane lei. Proiect

Adio vacanță de iarnă în Austria! Carantină obligatorie de 10 zile

De ce tinerii produc mai multe accidente grave? De la „rolul de macho” la „condusul furios”

 

 

Adaugati comentariu