Președintele Iohannis: Toate restricţiile rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou

Restricţiile instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat că aceste măsuri nu sunt facultative, ci obligatorii. Totodată, acesta le-a recomandat românilor să-și petreacă sărbătorile acasă.
iohannis

Șeful statului a vizitat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti, centrul naţional de primire şi stocare a dozelor de vaccin anti-Covid-19.

Potrivit preşedintelui, campania de vaccinare anti-Covid va începe după Crăciun, menţionând că personalul medical va fi prima categorie care va fi imunizată, personalul esențial, în a doua, iar în lunile martie, aprilie şi mai se va derula vaccinarea generalizată a populației.

„Totul este organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcţiona şi, imediat după Crăciun, vom intra direct în campania de vaccinare”, a declarat şeful statului.

El a arătat că prima tranşă de vaccinuri, de 10.000 de doze, va ajunge în România după Crăciun, fiind o tranşă simbolică, urmând ca din ianuarie să fie primite tranşe mai mari, de cel puţin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult.

Klaus Iohannis a reiterat că vaccinarea este voluntară şi că toate vaccinurile sunt sigure.

”Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul. Toate sunt sigure. Și, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie. Până atunci însă, și aici vă rog să mă înțelegeți foarte bine: până atunci trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile! (…) Lucrurile s-au stabilizat și se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu o înțelegem greșit. Nu este momentul pentru relaxare!”, a conchis președintele Iohannis.

 

CITEȘTE ȘI:

Constanţa rămâne încă 2 săptămâni în carantină zonală

Construcția VO Giurgiu va costa 407,5 milioane lei. Proiect

Adio vacanță de iarnă în Austria! Carantină obligatorie de 10 zile

 

 

Adaugati comentariu