Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa de reparații auto

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei de către Auto Italia Impex SRL, o parte a firmelor de reparaţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi Uniqa Asigurări.investigaţie

Autoritatea de concurenţă are indicii că Auto Italia Impex SRL, 27 dintre firmele de reparaţii autorizate din reţeaua sa şi Uniqa Asigurări SA şi-au coordonat comportamentul, având ca scop stabilirea tarifelor, discounturilor şi a altor condiţii de tranzacţionare pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi/sau punctele de lucru ale Auto Italia Impex SRL, Uniqa Asigurări SA şi patru dintre reparatorii autorizaţi vizaţi de investigaţie.

„Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, precizează instituţia.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Însă, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Autoritatea de concurenţă mai are în derulare o investigaţie ce vizează posibile practici anticoncurenţiale privind serviciile de reparare a autovehiculelor asigurate, în cadrul căreia a efectuat inspecţii inopinate la ACODAREN (Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan) şi ale unora din companiile membre ale acesteia, la Automobile-Dacia SA, la Renault Commercial Roumanie SRL şi la mai multe societăţi de asigurare.

Auto Italia este importatorul oficial în România al brandurilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Abarth şi Maserati.

 

CITEȘTE ȘI:

Restricţii de circulaţie pentru parada militară de la Arcul de Triumf de Ziua Naţională

Noul drum de intrare în țară dinspre Bulgaria va fi deschis circulației până în data de 20 decembrie

 

Adaugati comentariu