Advertisement

premiu-electrochimie-floteaut
Home Piaţa auto Flotă verde Competiţia anuală pentru creşterea eficienţei în mobilitatea electrică, la start

Competiţia anuală pentru creşterea eficienţei în mobilitatea electrică, la start

Cercetătorii de top din întreaga lume sunt invitaţi să se înscrie la „Premiile internaţionale pentru ştiinţă în domeniul electrochimiei”, o competiţie anuală, organizată de BASF şi Volkswagen, ce are drept scop dezvoltarea noilor tehnologii, care să facă mai eficientă mobilitatea electrică în domeniul auto.

Inscrierile se fac online la www.science-award.com, unde sunt explicate în detaliu atât condiţiile de participare, cât şi procesul de selectie. Termenul limită pentru înscriere este 12 august 2016. După această dată aplicaţiile vor fi evaluate de către un juriu alcătuit din experţi de la BASF, Volkswagen şi reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice.

Festivitatea de premiere va avea loc la Berlin, pe 21 noiembrie 2016.

premiu-electrochimie-floteauto„Premiul internaţional pentru ştiinţă în domeniul electrochimiei” încurajează realizarile ştiinţifice şi tehnologice de top şi oferă un stimulent pentru dezvoltarea dispozitivelor de stocare a energiei, de inalta eficienta. Competitia se adreseaza cercetatorilor din întreaga lume, fiind organizată anual din 2012. Premiile au o valoare totală de 100.000 euro, iar câştigătorul locului întâi va primi 50.000 euro.

În 2016, cu ocazia celei de a 5-a ediţii a competiţiei, va fi acordat un Premiu special în valoare de 15.000 euro, pentru a confirma importanţa cercetării aplicate. Condiţiile de înscriere la această categorie sunt diferite de cele pentru restul premiilor, detaliile fiind afişate pe site-ul www.science-award.com.

Cunoaşterea proceselor electrochimice şi a aplicaţiilor acestora în domeniul materialelor, sistemelor de stocare sau al bateriilor este fundamentală pentru dezvoltarea unor acumulatori de energie mai performanţi. Fără astfel de tehnologii nu pot fi dezvoltate surse de alimentare cu energie regenerabilă care să fie mai eficiente sau să se realizeze inovaţii în domeniul mobilităţii electrice.

În prezent, dispozitivele de stocare a energiei electrice nu ating performanţele dorite de clienţii din industria auto, mobilitatea unui autoturism care foloseste astfel de tehnologii fiind limitată.

Din acest motiv, Volkswagen si BASF vor să stimuleze cercetătorii care lucreaza atât în industrie, cât şi în mediul academic să se implice şi mai mult în domeniul electrochimiei şi al aplicaţiilor sale.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...