Competiţia anuală pentru creşterea eficienţei în mobilitatea electrică, la start

Cercetătorii de top din întreaga lume sunt invitaţi să se înscrie la „Premiile internaţionale pentru ştiinţă în domeniul electrochimiei”, o competiţie anuală, organizată de BASF şi Volkswagen, ce are drept scop dezvoltarea noilor tehnologii, care să facă mai eficientă mobilitatea electrică în domeniul auto.premiu-electrochimie-floteaut

Inscrierile se fac online la www.science-award.com, unde sunt explicate în detaliu atât condiţiile de participare, cât şi procesul de selectie. Termenul limită pentru înscriere este 12 august 2016. După această dată aplicaţiile vor fi evaluate de către un juriu alcătuit din experţi de la BASF, Volkswagen şi reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice.

Festivitatea de premiere va avea loc la Berlin, pe 21 noiembrie 2016.

premiu-electrochimie-floteauto„Premiul internaţional pentru ştiinţă în domeniul electrochimiei” încurajează realizarile ştiinţifice şi tehnologice de top şi oferă un stimulent pentru dezvoltarea dispozitivelor de stocare a energiei, de inalta eficienta. Competitia se adreseaza cercetatorilor din întreaga lume, fiind organizată anual din 2012. Premiile au o valoare totală de 100.000 euro, iar câştigătorul locului întâi va primi 50.000 euro.

În 2016, cu ocazia celei de a 5-a ediţii a competiţiei, va fi acordat un Premiu special în valoare de 15.000 euro, pentru a confirma importanţa cercetării aplicate. Condiţiile de înscriere la această categorie sunt diferite de cele pentru restul premiilor, detaliile fiind afişate pe site-ul www.science-award.com.

Cunoaşterea proceselor electrochimice şi a aplicaţiilor acestora în domeniul materialelor, sistemelor de stocare sau al bateriilor este fundamentală pentru dezvoltarea unor acumulatori de energie mai performanţi. Fără astfel de tehnologii nu pot fi dezvoltate surse de alimentare cu energie regenerabilă care să fie mai eficiente sau să se realizeze inovaţii în domeniul mobilităţii electrice.

În prezent, dispozitivele de stocare a energiei electrice nu ating performanţele dorite de clienţii din industria auto, mobilitatea unui autoturism care foloseste astfel de tehnologii fiind limitată.

Din acest motiv, Volkswagen si BASF vor să stimuleze cercetătorii care lucreaza atât în industrie, cât şi în mediul academic să se implice şi mai mult în domeniul electrochimiei şi al aplicaţiilor sale.

 

 

Adaugati comentariu