Advertisement
transport public
Home Transporturi Companiile de transport public, sancționate pentru nerespectarea programului

Companiile de transport public, sancționate pentru nerespectarea programului

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) i-a penalizat cu 54.200 de lei pe operatorii care asigură serviciul în regiune regiunii, pentru nerespectarea programului de transport în luna septembrie.

Acesta este cel de-al doilea pachet de sancţiuni aplicate după intrarea în vigoare, la 1 august 2021, a contractelor de delegare a serviciului către cei patru operatori din regiune (STB SA, STV SA, Ecotrans STCM şi Regio Serv Transport). Sancţiunile au fost aplicate atât în urma sesizărilor publicului călător, dar mai ales ca urmare a acţiunilor de control şi verificare prin sondaj a activităţii operatorilor. Cele mai multe nereguli au fost consemnate în legătură cu nerespectarea orelor de plecare a vehiculelor de la capetele de linie.

STB SA, care este principalul operator de transport din Bucureşti şi Ilfov, asigurând funcţionarea a 175 de linii din totalul celor 200 din regiune, are şi cele mai multe abateri şi va suporta amenzi în valoare totală de 53.100 lei. Printre abaterile constatate la STB SA se numără nefuncţionarea sistemului de monitorizare, dar şi nerespectarea programului de plecare a vehiculelor de la capetele de linie. Pe de altă parte, deşi au fost înregistrate unele progrese în privinţa curăţeniei, TPBI insistă ca operatorul de transport să facă eforturi pentru a asigura igiena în mijloacele de transport în comun.

Societatea Regio Serv Transport SRL, care operează doar două linii regionale, a primit amenzi în valoare de 600 lei, iar Ecotrans STCM SRL, care operează patru linii regionale, a primit amenzi de 500 de lei.

„TPBI aminteşte publicului călător că acţiunile de control vor continua la toţi operatorii, pe întreaga perioadă de 10 ani a derulării contractelor de delegare a serviciului public de transport de călători. TPBI face apel la călători să îşi exercite dreptul civic de a semnala orice neregulă sau abatere de la program ale operatorilor, prin accesarea site-ul tpbi.ro, menţionând de fiecare dată ora, locul şi numărul vehiculului în cauză”, menționează organizația.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

 

CITEȘTE ȘI:

Circulaţia pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, rămâne închisă

Sondaj: 61% dintre români aleg să își schimbe locul de muncă pentru un salariu mai mare

Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 6,3% în luna septembrie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...