Cod galben de polei în Capitală şi în 12 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri dimineaţă atenţionări nowcasting Cod galben de polei pentru Bucureşti şi 12 judeţe, valabile în următoarele ore.
cod galben

Potrivit meteorologilor, în Capitală şi în judeţele Buzău (zona de câmpie), Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova (zona de câmpie), Argeş (zona de câmpie), Dâmboviţa (zona de câmpie), Giurgiu şi Călăraşi, se va semnala polei până la ora 9:00.

De asemenea, polei se va semnala şi în judeţele Vaslui şi Galaţi, până la ora 10:00.

Atenţionările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Situaţia traficului

Pe autostrada A2, începând cu ora 7:45, din cauza poleiului, a fost închis şi tronsonul Fundulea – Lehliu-Gară, însă numai pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa. Autovehiculele vor circula deviat, pe DN3.

De la ora ora 5:30, traficul rutier a fost deviat de pe tronsonul Drajna — Lehliu-Gară (km 65-105) al autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri. Ploaia îndepărtează materialul antiderapant şi există risc de producere a unor accidente rutiere.

Miercuri dimineaţă, în judeţul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului — Huedin — Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri. Pe tronsonul Turda — Cluj-Napoca şi pe autostrada A3, în zona Turda, vizibilitatea scade sub 100 de metri.

Ninge abundent în judeţul Vrancea, iar pe partea carosabilă a drumurilor naţionale există porţiuni cu zăpadă (stratul fiind de 3-5 centimetri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe autostrada A1 Bucureşti — Piteşti ninge slab.

Pe autostrada A3 Bucureşti — Ploieşti, între kilometrii 14-31 şi 56-68, carosabilul este uşor alunecos (mâzgă).

În judeţul Brăila se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Brăila — Buzău, dar şi pe alte tronsoane ale unor drumuri naţionale.

În judeţul Giurgiu a nins pe DN5 şi DN6 şi s-a acţionat cu utilaje. Ninge abundent şi în judeţul Olt, pe DN6, DN54 şi DN64.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două mesaje de informare şi atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi la condiţii de formare a poleiului.

Adaugati comentariu