CNAIR reabilitează 4 poduri peste Prut și construiește unul nou, la Ungheni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în derulare cinci proiecte pentru reabilitarea a patru poduri peste Prut şi pentru construirea unuia nou, la Ungheni, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.poduri

„Reabilităm podurile de peste Prut şi construim unul nou. Îmbunătăţim prin infrastructură legăturile dintre România şi Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut şi pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Unul dintre proiecte este Podul de la Galaţi – Giurgiuleşti, pe DN 2B, construit în 1949, cu o lungime de 125 de metri. Execuţia lucrărilor a pornit în iulie şi se va încheia peste 9 luni. Proiectul vizează: consolidare grindă cu zăbrele; sablare şi vopsire tablier; reparare placa de beton armat care susţine calea pe pod; refacere cale pe pod şi trotuare; schimbare parapete pietonale şi de siguranţă; refacere rampe de acces; protejare picioare pod cu un dig de piatră brută.

poduri

Celelalte poduri ce vor fi reabilitate sunt Podul de la Albiţa – Leuşeni, pe DN 24B, Podul de la Sculeni, pe DN 24, Podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A (la acest pod CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfăşura pe modelul Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti).

În ceea ce priveşte Podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, proiectarea este deja în derulare. Studiul de fezabilitate pentru pod este finalizat, iar, după ce se va obţine Acordul de mediu aflat în procedură, CNAIR va lansa licitaţia de proiectare şi execuţie.

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai uşor şi mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Moldova. O infrastructură modernă este cheia ridicării şi dezvoltării economice a regiunilor care sunt deservite de ea”, a precizat Cătălin Drulă.

 

CITEȘTE ȘI:

Drumul spre echitatea fiscală: stație sau destinație?

CNAIR solicită fonduri europene pentru documentația tehnică a șoselei Craiova-Lugoj

BMW a oprit temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, pe fondul crizei semiconductorilor

 

 

Adaugati comentariu