Regensburg
Home Piaţa auto Industrie auto BMW a oprit temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, pe fondul crizei semiconductorilor

BMW a oprit temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, pe fondul crizei semiconductorilor

Deficitul global de semiconductori a forţat producătorul auto BMW să oprească temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, în sudul Germaniei, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de DPA.

Planul BMW prevede oprirea producţiei timp de o săptămână, începând din 26 iulie. Din 2 august va intra în vigoare o săptămână de vacanţă, astfel încât producţia va fi reluată din 9 august.

La uzina din Regensburg sunt produse 6 modelele, printre care si versiunile plug-in hybrid BMW X1 și BMW X2. În fabrică lucrează aproximativ 9.000 de persoane, producția din 2020 însumând 199.991 de vehicule.

Şi producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, va anula câteva schimburi la uzinele sale, înaintea concediului anual de două săptămâni la nivelul companiei, deoarece deficitul de componente blochează producţia, au anunţat săptămâna trecută sindicatele.

Pe de alta parte, deficitul global de semiconductori ar putea dura şi în 2022, afectând apoi producţia de smartphone-uri, prefigurându-se o aprovizionare cu deficienţe pentru o serie de electrocasnice şi echipamente industriale, susţin directorii din industrie, citați de Reuters.

Sectorul auto a avut cel mai mult de suferit anul acesta, dar aprovizionarea cu semiconductori s-ar putea îmbunătăţi relativ curând, China urmând să producă o parte din producţia pe care Taiwan nu o poate realiza, a declarat economistul ING Iris Pang.

Companiile de semiconductori din Taiwan au majorat producţia în China după ce întreruperile de curent şi creşterea numărului cazurilor de Covid-19 au afectat producţia şi operaţiunile portuare din Taiwan, a adăugat Pang, care a avertizat că persistă problemele de aprovizionare cu cipuri, iar producătorii de smartphone-uri se vor confrunta cu dificultăţi în viitor.

Companiile din întreaga lume au avertizat asupra efectelor deficitului de aprovizionare cu semiconductori.

Deficitul global de semiconductori ar putea persista până în trimestrul doi din 2022, susţine Adam Khan, fondatorul AKHAN Semiconductor.

 

Mai multe amănunte pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Germania subvenționează cu 507,5 mil. euro achiziția de vehicule comerciale ecologice

Indicatorul social de referinţă va fi actualizat anual. Lege promulgată

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo cars
Industrie auto

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week...

Industrie auto

ZF creează un motor electric fără magneți

ZF a dezvoltat un motor electric care nu necesită magneți, cu un...

Producția de autoturisme
Industrie auto

ACAROM: În primele 8 luni, producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități

Producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități în primele...

continental
Industrie auto

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de...