CNAIR pregătește Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru Lotul 3 de pe Autostrada de Centură Bucureşti Sud

CNAIR a anunţat, miercuri, că au fost avizate Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie pentru proiectarea şi execuţia sectoarelor 1 şi 2 ale lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, urmând a fi emis Ordinul de Începere a Lucrărilor.centurii Bucureşti Sud

Antreprenorul General este Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading ’98.

Potrivit CNAIR, valoarea totală a contractului este 853,4 milioane de lei fără TVA, iar suma va fi asigurată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020 şi Guvernul României.

Traseul Lotului 3, în lungime de 18 km, începe, pe direcția nord-vest, după nodul rutier cu DN 6, apoi trece la sud-vest de localitățile Clinceni și Domnesti. La kilometrul 93 traversează CF 900 Bucuresti-Craiova, iar în continuare traseul are direcția nord, traversează râul Sabar, la vest de Darvari și canalul de aducțiune Arges, după care, la vest de Ciorogârla, traseul autostrăzii traversează pădurea Berceni, intersectează DJ 601, traversează pârâul Ciorogârla și DJ 602 și se termină imediat până în intersecția cu Autostrada București – Pitești.

Anul trecut, Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading ’98 a fost amendată cu 1 milion de lei pentru întârzierea Proiectului Tehnic.

Autostrada de Centură a Bucureştiului (A0) este divizată în două mari secţiuni, Autostrada de Centură Sud (km 52+070 – km 100+765), care include și modernizarea actualei Șosele de centură a Capitalei (DNCB) și Autostrada de Centură Nord (km 0 – km 52+070). Ambele porțiuni fac parte din proiectul intitulat generic „Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului București”.

 

CITEȘTE ȘI:

Parlamentarii europeni propun o limită de viteză de 30 km/h în zonele rezidențiale

Rata de incidenţă a depăşit 15 la mia de locuitori în Bucureşti

Sprijin pentru IMM-urile afectate de criza Covid destinat achiziției vehiculelor cât mai puțin poluante

 

 

Adaugati comentariu