CNAIR cere fonduri europene pentru Drumul Expres Brăila-Tulcea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va trimite la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru documentaţia Drumului Expres Brăila-Tulcea.
Garanti BBVA Leasing

Instituţia, în calitate de beneficiar al finanţării şi Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au convenit deja încheierea Contractului de Finanţare pentru proiectul „Elaborare Studiu de fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)” în vederea acordării finanţarii nerambursabile.

Fondurile europene nerambursabile vor fi acordate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, O.S.2.1 – Creşterea mobilităţii pe reteaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului destinat drumului expres Brăila-Tulcea este de 22,87 milioane de lei din care 85% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 16,4 milioane de lei, 15% contribuţia naţională – 2,9 milioane de lei, restul de 3,5 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Potrivit CNAIR, perioada de implementare a proiectului este de 27 luni, respectiv între data de 01 iulie 2020 şi 30 septembrie 2022 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare.

 

CITEŞTE ŞI:

Şoferii germani, nemulţumiţi de cheile auto convenţionale. Ce le pregăteşte Bosch

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe trotuar, pe masa deputaţilor

Finanţarea staţiilor de reîncărcare în municipii, prelungită pentru a 6-a oară

 

Adaugati comentariu