Advertisement
Lugoj
Home Infrastructură CNAIR așteaptă ofertele pentru Lotul 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva până pe 9 iunie

CNAIR așteaptă ofertele pentru Lotul 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva până pe 9 iunie

Termenul-limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea şi execuţia Lotului 2 (secţiunile E şi D) de pe Autostrada Lugoj – Deva este data de 9 iunie 2022, CNAIR transmițând spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţul de participare pentru licitaţie, a anunțat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

După publicarea platforma europeană de achiziții publice, documentaţia va putea fi vizualizată și pe cea din România, SICAP, a precizat Ministrul Transporturilor.

„În evaluarea ofertelor va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert”, a arătat acesta.

Câştigătorul contractului va proiecta şi va construi inclusiv tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km pe secţiunea E şi va finaliza lucrările pe secţiunea D.

Sectorul de autostradă scos la licitaţie are o lungime de 9,13 km şi este finanţat prin PNRR. Contractul prevede realizarea a două tuneluri forate, de 2,13 km, între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara), formate din două galerii unidirecţionale, câte una pe fiecare sens de circulaţie.

Pe 10 martie 2022, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva, motivând că oferta tehnică depusă de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S este neconformă, şi că va relua licitaţia în regim de urgenţă.

”Întrucât singura ofertă depusă în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, CNAIR, în calitate de autoritate contractantă, a anulat procedura de atribuire, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Astfel, autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, precizau, la acea dată, reprezentanții CNAIR .

Constructorii turci au depus o ofertă de 1,36 miliarde lei (fără TVA).

 

 

CITEȘTE ȘI:

Senatul și-a cumpărăt o flotă de 20 de limuzine. Cât a costat

Autostrada Sibiu – Făgăraș, la un pas de lansarea în licitație

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...