Advertisement

proiecte rutiere
Home Infrastructură CNAIR a anunțat constructorul care va finaliza Varianta de Ocolire Tecuci

CNAIR a anunțat constructorul care va finaliza Varianta de Ocolire Tecuci

CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorul licitației pentru finalizarea lucrărilor la Varianta de Ocolire Tecuci.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, a fost desemnată câștigătoare asocierea Mavgo Holding SRL – SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL – SC BDU Maxi Construct – Hydostroy AD.

Pentru procedura de atribuire a contractului „Constructia Variantei de Ocolire Tecuci – rest de executat” au depus oferte:

  • Asocierea Citadina 98-Lemacons-Drum Asfalt;
  • Asocierea Mavgo Holding-Aqua Parc-BDU Maxi Construct-Hydrostroy A.D.
  • Asocierea Tancrad-Cricons.

Potrivit comunicatului de presă, licitația a fost adjudecată cu prețul de 41.735.534 de lei, fără TVA. Totodată se precizează că perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni. În egală măsură, perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor pentru construcția variantei de ocolire Tecuci. Aceasta avea, în momentul rezilierii contractului de lucrări, un stadiu fizic de aproximativ 58%.

Lucrările au început în 2012, antreprenor fiind compania portugheză Sociedade de Construcoes Soares Da Costa, care le-a subcontractat ulterior firmei gălăţene Atlas SA. Construcția a fost abandonată în 2013, apoi a fost reluată în 2015, cu un nou constructor, Asocierea Eurocogen filiala Aninoasa – Aleandri – Pasquale ALO.

Termenele de finalizare s-au epuizat pe rând: decembrie 2013, august 2016, iunie 2017, octombrie 2018 și iunie 2019. În cele din urmă, contractul a fost reziliat.

Varianta de Ocolire Tecuci va avea o lungime de 6,945 km

Varianta de ocolire Tecuci, județul Galați, trebuie să aibă o lungime de numai 6,945 de km, două pasaje, opt podeţe şi trei intersecţii. Șoseaua va prelua traficul de tranzit între DN 24 şi DN 25 şi va scoate circulația vehiculelor grele din oraș.

Aceasta se desprinde din DN24, traversează cu un pasaj superior și DN24 și lina CF Mărășești – Tecuci. Apoi continuă în aliniament până la intersecția la nivel cu DJ 252H, traversează cu pasaj superior linia CF Făurei – Tecuci și se sfârșeste la intersecția cu DN25.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Arad-Oradea
Infrastructură

7 oferte pentru construcţia primului lot al Drumului Expres Arad-Oradea

Şapte oferte au fost depuse pentru construcţia primului lot al Drumului Expres...

Pietroasele
Infrastructură

Autostrada A7, tronsonul Pietroasele – Buzău. Traficul de pe DN 2 va fi deviat pentru construcția pasajului

Constructorul tronsonului Pietroasele – Buzău, parte din Autostrada A7 Moldova, a început...

Curtea de Argeș - Pitești
Infrastructură

Autostrada Sibiu – Pitești. Lotul Curtea de Argeș – Pitești ar putea fi deschis în 2024

Circulația pe Lotul 5, Curtea de Argeș – Pitești, parte din Autostrada...

Autostrada Moldova A7
Infrastructură

Când se va circula continuu pe Autostrada Moldova A7, între Ploiești și Buzău

Pe cele trei loturi ale secțiunii Ploiești – Buzău (63,25 km), parte...