Schimbări în conducerea Renault Romania şi Automobile Dacia. Yves Caracatzanis, noul director general

Începând cu data de 4 aprilie, Nicolas Maure, directorul general al Groupe Renault Romania şi CEO la Automobile Dacia, va prelua conducerea AvtoVAZ, compania rusă în care grupul francez deţine o articipaţie de 50%.
Yves-Caracatzanis-floteauto

Potrivit grupului auto francez, începând cu aceeaşi dată, în locul lui Nicolas Maure va fi numit Yves Caracatzanis.

Născut în 1964, acesta este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris, activând în cadrul Renault din 1992. Între 1995 şi 2005 a lucrat la uzina constructorului francez de la Flins, iar în 2005 a devenit director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. În 2008, participă la crearea diviziei de Logistică a Grupului Renault, iar în 2010 devine director al acestei divizii. Începând din 2013, Yves Caracatzanis este director Industrial şi Supply Chain pentru regiunea Eurasia.

Nicolas Maure, 55 de ani, a fost director general la Groupe Renault Romania şi CEO la Automobile Dacia din 2014. Înainte de a se alătura grupului Renault, în 2000, Nicolas Maure a lucrat şase ani la Valeo şi alţi şapte la Faurecia.

Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

 

 

Adaugati comentariu