Consiliul Judeţean Braşov a transmis către CNAIR certificatul de urbanism pentru Autostrada Braşov – Făgăraş, inclusiv pentru reţelele de utilităţi din culoarul investiţiei, a anunțat președintele instituției, Adrian Veștea.
Traseul tronsonului Braşov – Făgăraş din autostrada A 13 Braşov – Sibiu măsoară aproximativ 48 de km şi se va desfăşura pe teritoriul administrativ al localităţilor Codlea, Dumbrăviţa, Şinca, Şercaia şi Mândra.
”Acest obiectiv investiţional este deocamdată în faza de proiectare, incluzând actualizarea studiului de fezabilitate şi definitivarea Proiectului pentru Autorizarea lucrărilor de Construire – PAC, însă sperăm ca aceste etape să se deruleze fără probleme, astfel încât achiziţia lucrărilor să se poată face într-un timp cât mai scurt”, a precizat Adrian Veștea.
Contractul pentru completare Studiului de Fezabilitate și Proiectului Tehnic destinate construcției Autostrăzii Brașov – Făgăraș a fost semnat la finalul lunii august 2021 de către CNAIR cu Asocierea Search Corporation – Protelco – Like Consulting – Mega Muhendislik Musavirlik AS (Mega Engineering Consulting Inc.).
Valoarea contractului este de 18.174.952,71 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.
Potrivit CNAIR, contractul de servicii este structurat astfel:
- Etapa I: 25 luni
– Studiu de Fezabilitate: 22 luni
– Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.)
– Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare: 3 luni - Etapa II: 6 luni
– Proiect Tehnic (P.T.): 3 luni
– Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a execuţiei lucrărilor: 2 luni
– Raport Financiar final: 1 lună. - Etapa III: 36 luni
– Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pe durata execuţiei lucrărilor, cu condiţia demarării lucrărilor nu mai târziu de 3 ani de la aprobarea Proiectului Tehnic.
CITEȘTE ȘI:
Comentați?