Afacerile din comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 3,2% în primele 7 luni

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 3,2% în primele 7 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, pe serie brută, cu 3,2%, în primele şapte luni faţă de perioada similară din anul anterior, a anunțat joi Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 3,2%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,1%), comerţul cu autovehicule (+1,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%).

În primele 7 luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,5%.

Luna iulie 2022 comparativ cu iunie 2022

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 6,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-11,0%), comerţul cu autovehicule (-10,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,3%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,4%.

Luna iulie 2022 comparativ cu iulie 2021

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a înregistrat o scădere cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,4%), comerţul cu autovehicule (-4,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 9,0%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, a înregistrat o scădere cu 0,1% faţă de luna iulie 2021.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Certificat de urbanism pentru proiectul Autostrăzii Braşov – Făgăraş

Parlamentul European a adoptat Directiva privind salariile minime adecvate pentru toți lucrătorii din UE

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din comerţul
Business

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 3,5% în primele două luni

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat...

porturile
Business

Mii de mașini electrice aglomerează porturile europene. Majoritatea provin din China

Importurile de vehicule electrice aglomerează porturile europene, astfel că mai mulți producători...

Stellantis
Business

Stellantis: Salariul lui Carlos Tavares ajunge la 36,5 mil. euro. Acționarii, îndemnați să-l refuze

În timp ce salariul de 36,5 milioane de euro al lui Carlos...

Afacerile din comerţul
Business

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu doar 1% în ianuarie 2024

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna ianuarie...