Cererea europeană pentru autoturisme noi va încetini în acest an

Piaţa europeană de autoturisme noi va avansa în acest cu 2%, la aproximativ 12,8 milioane de unităţi, însă ritmul creşterii va fi sensibil mai mic decât în anul anterior, când numărul de înmatriculări a urcat cu 5,7%, potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
MIPE

„Optimismul în privinţa recuperării pieţei trebuie să fie unul temperat, în condiţiile în care multe state se încă se confruntă cu incertitudini„, a declarat Carlos Ghosn, preşedintele ACEA şi directorul general al Renault, citat de Mediafax.

cererea-europeana-autoturisme-noi-va-incetini-floteauto
Cererea pentru autoturisme noi va creşte cu numai 2%

Înmatriculările de autoturisme noi din Europa au crescut anul trecut la 12,55 milioane de unităţi, de la circa 11,88 milioane de unităţi în 2013, piaţa consemnând primul avans după şase ani de scăderi.

România a înregistrat a patra mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme personale noi din UE, de 21,6%, iar Dacia a avut cel mai important avans dintre mărcile cu volum ridicat de vânzări, de 23,9%, la 359.141 de unităţi.

ACEA estimează că cererea pentru autoturisme noi va continua să crească în 2015, dar într-un ritm mult încetinit, de numai 2%.

 

 

Adaugati comentariu