2020: iată cele mai fiabile mașini noi!

În urma raportului întocmit de TÜV, referitor la calitatea de fabricație a modelelor aflate pe piață, am realizat un top. Iată care sunt cele mai fiabile mașini noi pe care le poți cumpăra anul acesta!
Mercedes-Benz GLC floteauto

Să explicăm mai bine mecanismul: TÜV inspectează la intervale regulate automobilele care circulă pe șoselele din Germania și Austria și, în funcție de starea în care se află, le prelungește sau le retrage dreptul de circulație. Așa cum RAR-ul face în România la inspecția tehnică periodică (ITP). Ce-i drept, un pic mai… imparțial.

În urma defecțiunilor constatate la test, au realizat un clasament al fiabilității tuturor modelelor, grupat pe câte doi ani de vechime, în categorii de la 2-3 ani până la 10-11 ani. Azi ne vom ocupa de cele mai fiabile modele din prima grupă de vârstă, 2-3 ani, autovehicule pe care încă le puteți găsi în oferta importatorilor și dealerilor de mașini noi.

Dacia Logan, repetentă la testul fiabilității!

Ciudat sau nu, pe primele 10 poziții întâlnim (atenție!) nouă modele germane! La fel de ciudat (sau nu), niciunul dintre ele nu este Volkswagen. Singurul ”outsider” din clasamentul campionilor este Mazda CX-3, crossoverul de clasă mică amestecat printre nemți pe poziția a 6-a.

2020 - cele mai fiabile masini noi

Cele mai multe modele (6) aparțin mărcii Mercedes-Benz, urmată de Audi (2), Porsche și Mazda (câte un model fiecare). Totuși, dintre acestea, cel mai ieftin model rămâne Mazda CX-3, cu preț de bază 15.390 euro (12.932 euro + TVA), urmată de Mercedes-Benz A-Klasse (28.690 euro, adică 24.109 euro + TVA) și B-Klasse (30.290 euro, adică 25.453 euro + TVA).

Citește testul cu cel mai fiabil model nou: Mercedes-Benz GLC!

Nici pe următoarele 10 poziții nu s-au clasificat decât trei modele japoneze (Honda Jazz, respectiv Suzuki S-Cross și Vitara). Mai mult, și acest segment (pozițiile 11-20) a fost dominat de nemți: printre ele, primele două modele VW din top (din păcate, nici Golf Sportsvan, nici Beetle nu se importă în România, respectiv nu se mai fabrică).

În concluzie, ținând cont de rezultatele raportului TÜV, marca auto care realizează cele mai fiabile mașini noi este Mercedes-Benz, urmată îndeaproape de Audi.

sursă: TÜV

Adaugati comentariu