Advertisement

Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Cel mai puternic pick-up din România!

Cel mai puternic pick-up din România!

Divizia de vehicule utilitare a grupului Volkswagen a lansat pe piața noastră noua gamă a pick-up-ului Amarok. Noul face-lift este dotat exclusiv cu motoare turbodiesel V6.

Circuitul de la Academia Titi Aur din Crevedia a fost gazda lansării noului face-lift pentru Volkswagen Amarok. Noua versiune a primit, pe lângă motorizarea specială, și un interior mai bine lucrat, asemănător mai degrabă cu acela al unui SUV decât a unui vehicul utilitar clasic.

vw-amarok-v601

Odată cu noua versiune, Amarok se adresează clar celor care-și doresc un vehicul mai mult de life-style decât de muncă. Totuși, nici cei care l-ar achiziționa pentru muncă nu sunt uitați. Astfel, în funcție de configurația și dotările existente, sarcina utilă poate ajunge la o tonă, mulțumită numărului diferit de foi de arc pentru puntea spate. De asemenea, poate tracta remorci de până la 3,5 tone. În acest sens, există și un sistem special de asistență la tractare ce asigură o stabilitate mai mare remorcii pe viraje sau la manevrele de evitare a unui obstacol.

lansare-amarok-v6-ro-2

Amarok este disponibil cu propulsoare cu puteri cuprinse de 163, 204 sau 224 CP și trei niveluri de echipare: Comfortline, Highline și Aventura. Pentru motorizarea de 163 și 204 CP sunt oferite și transmisii manuale cu șase trepte, în timp ce pentru Aventura este disponibilă doar varianta de transmisie automată ZF cu opt rapoarte.

Amarok nu este dotat cu reductor, dar numărul mare de trepte precum și cuplul foarte mare dezvoltat de motorul V6 face inutilă prezența acestuia.

Pentru off-road, există un program special ce recalibrează ESP-ul astfel încât Amarok să se descurce foarte bine în orice situație. În caz de nevoie, există și posibilitatea de blocare a diferențialului spate.

Pe traseul de off-road de la Academia Titi Aur am avut ocazia să verificăm cum funcționează în condiții dificile (noroi, încrucișări de punți și pante abrupte) electronica mașinii, Amarok trecând cu brio toate solicitările.

Video-ul cu evoluția mașinii atât on cât off-road îl puteți vedea aici:

Amarok off-road

Pe asfalt, performanețele dinamice sunt neobișnuit de bune pentru un pick-up european. Versiunea de top, Aventura, cu motorizarea de 224 CP, reușește un demaraj 0 – 100 km/h în mai puțin de 8 secunde și o viteză maximă de aproape 200 km/h!

Pentru versiunea de 204 CP, în nivelul de echipare Comfortline (precum cel testat de noi la circuit) prețul de pornire este de 37.644 Euro cu TVA, în acest preț fiind inclusă atât tracțiunea integrală permanentă 4Motion cât și cutia de viteze automată cu opt trepte.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...