Ce se intampla atunci cand folosesti anvelopele de iarna in timpul verii?

Daca te-ai gandit sa pastrezi pe masina anvelopele de iarna, chiar daca afara este deja canicula, iti spunem din start ca nu este deloc o idee buna. Riscurile sunt mari si nu merita sa ti le asumi.Test anvelope de vară

 

Ca sa intelegi mai bine la ce te expui, iti vom spune in continuare ce se intampla cand folosesti anvelope de iarna atunci cand ar trebui, de fapt, sa folosesti anvelope de vara:

 

Anvelopele de iarna se deterioreaza rapid vara

 

Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un compozit de cauciuc mai flexibil, care ajuta la obtinerea unei aderente foarte bune in conditii de carosabil acoperit cu zapada sau gheata. Anvelopele de vara sunt facute dintr-un amestec de cauciuc mai dur, care rezista la temperaturi ridicate.

 

Comparativ anvelope MichelinUn set de anvelope de iarna va fi greu pus la incercare de caldura asfaltului care vara poate atinge chiar si 60 de grade Celsius, asta in conditiile in care cauciucurile de iarna sunt facute sa aiba performante sporite abia de la temperaturi sub 7 grade Celsius. Anvelopele de iarna care ruleaza pe carosabilul fierbinte se vor uza mult mai rapid. Daca folosesti anvelopele de iarna si pe timp de vara, se reduce durata de viata cu aproape 60%, spre deosebire de cazul in care acestea erau utilizate numai in conditii de iarna.

 

Vei cheltui in loc sa economisesti

 

Deteriorarea rapida a anvelopelor de iarna folosita in locul celor de vara va face iminenta inlocuirea acestora cu unele noi exact atunci cand ele ar trebui sa isi faca treaba cu adevarat, adica in prag de iarna. Practic, nu vei mai putea sa rulezi masina in continuare cu aceleasi anvelope de iarna ca si sezonul trecut, ci va trebui sa cumperi altele noi, ceea ce inseamna o cheltuiala suplimentara. Iar cauciucurile de iarna sunt, de obicei, putin mai scumpe decat cele de vara. Este mult mai practic sa cumperi doua seturi de anvelope, unul de vara si unul de iarna.

anvelope-continental-contiwintercontact-floteauto

 

De asemenea, veti plati mai mult pentru combustibil atunci cand utilizezi anvelope de iarna in timpul verii. Deoarece compusul din cauciucul anvelopelor de iarna este mai moale, suprafata de rulare se deformeaza mai mult. Acest lucru creeaza mai multa rezistenta la rulare si creste consumul de combustibil.

 

E periculos

 

Anvelopele de iarna sunt proiectate sa functioneze cel mai bine in frig. Intrucat sunt mai putin eficiente la caldura, riscurile de supra-umflare si explozie sunt mult mai mari. In plus, compusul de cauciuc al anvelopelor de iarna este mult mai flexibil pe teren incins. Acest lucru afecteaza manevrabilitatea, mai ales atunci cand esti nevoit sa faci o miscare brusca. De aici si pana la un accident nefericit e doar o fractiune de secunda.

 

Franarea este, de asemenea, o mare problema, intrucat cu anvelope de iarna pe o sosea unde temperatura este ridicata vei avea nevoie de o distanta de franare mult mai mare.

 

Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, are o gama extrem de variata de anvelope de vara si anvelope de iarna, asa incat sa poti gasi usor cele mai potrivite produse pentru masina ta.

Adaugati comentariu