Ce-i aşteaptă pe benzinari?

Supraacciza la carburanţi se va implementa din toamnă, Guvernul purtând în prezent discuţii cu producătorii din domeniu privind menţinerea preţurilor actuale. În caz contrar, Executivul va decide majorarea revedenţelor.
combustibilii

”Supraaciza la carburanţi va fi o decizie implementată în toamna aceasta, dar încă se negociază cu producătorii. (…) Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxă de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătăţire, iar atunci a fost scoasă pentru a uşura povara fiscală pe cetăţeni şi dacă tot nu s-a uşurat, să o punem la loc, că măcar din banii ăia facem un spital. Nu am scos-o ca să se îmbogăţească distribuitorii”, a punctat premierul Mihai Tudose.

Dacă preţurile vor creşte la pompă, acesta a pecuzat că redevenţele vor fi majorate, susţinând că acest lucru se poate întâmpla după ce vede ”comportamentul celor din piaţă”.

Mihai Tudose a mai spus că se fac simulări privind reintroducerea supraaccizei, afirmând că acestea ar putea fi finalizate în aproximativ o săptămână.

La începutul lui august, ministerul de Finanţe a depus un proiect prin care începând cu 1 septembrie acciza se majorează la nivelul celei din 2016. Documentul susţinea că nivelurile actuale ale accizelor practicate în România sunt foarte aproape de limita minimă prevăzută de legislaţia Uniunii Europene.

Adaugati comentariu