Advertisement

cursul de schimb
Home Finanţare CE alocă peste 100 mil. euro pentru cercetarea destinată conducerii automate a autovehiculelor

CE alocă peste 100 mil. euro pentru cercetarea destinată conducerii automate a autovehiculelor

Comisia Europeană (CE) va investi peste 100 milioane de euro în tehnologii şi standarde pentru conducerea automată a autovehiculelor, fonduri care fac parte din programul UE de finanţare a cercetării şi inovării, Orizont 2020, în valoare de aproape 16 miliarde euro.

Noile oportunităţi de finanţare oferite de programul de lucru pentru perioada 2016-2017corespund direct priorităţilor de politică ale Comisiei prezentate de preşedintele Jean-Claude Juncker şi vor contribui substanţial la Pachetul în materie de locuri de muncă, creştere şi investiţii, la Piaţa unică electronică, la Uniunea energetică şi politica privind clima, la o Piaţă internă cu o industrie mai puternică şi la transformarea euroopei într-un actor mai puternic pe plan mondial.

Cercetarea şi inovarea sunt motoarele progresului euroopei şi sunt vitale pentru abordarea provocărilor actuale urgente, cum ar fi imigraţia, schimbările climatice, energia nepoluantă şi starea de sănătate a populaţiei. Pe parcursul următorilor doi ani, 16 miliarde euroo din programul Orizont 2020 vor sprijini eforturile ştiinţifice de vârf, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra vieţii cetăţenilor”, a declarat Carlos Moedas, comisarul pentru cercetare, ştiinţă şi inovare.

În conformitate cu priorităţile strategice ale comisarului Moedas, Orizont 2020 va fi deschis către inovare, către ştiinţă şi către lume. Noul program de lucru 2016-2017 oferă o serie de oportunităţi de finanţare prin intermediul cererilor de propuneri, achiziţii publice şi alte acţiuni, cum ar fi Premiile Orizont, care acoperă împreună aproximativ 600 de subiecte. Structura programului reflectă flexibilitatea globală a Orizont 2020, care se concentrează pe priorităţile pe termen lung ale UE şi pe cele mai presante provocări societale, permiţând în acelaşi timp Uniunii să abordeze rapid problemele emergente cum ar fi apariţia unor focare de boli.

Programul va sprijini o serie de iniţiative transversale: modernizarea industriei producătoare euroopene (1 miliard euro); tehnologii şi standarde pentru conducere automată a autovehiculelor (peste 100 de milioane euro); Internetul Obiectelor (139 de milioane euro) pentru a aborda digitalizarea industriilor UE; Industria 2020 şi Economia circulară (670 de milioane euro) pentru a dezvolta economiile puternice şi durabile; şi oraşele inteligente şi durabile (232 de milioane euro) pentru o mai bună integrare a mediului, transporturilor, energiei şi reţelelor digitale în mediile urbane din UE.

Noul program de lucru vizează, de asemenea, îmbunătăţirea impactului finanţării Orizont 2020. În primul rând, va asigura o mai mare disponibilitate a fondurilor pentru întreprinderi inovatoare, datorită noilor oportunităţi de stimulare sprijinite de Fondul european pentru investiţii strategice (EFSI) pe lângă cele peste 740 de milioane euro dedicate sprijinirii activităţilor de cercetare şi inovare în peste 2.000 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). Se vor depune, de asemenea, mai multe eforturi pentru a îmbunătăţi sinergiile cu alte programe de finanţare ale UE, după cum a subliniat preşedintele Juncker în discursul său privind starea Uniunii, precum şi pentru a sprijini cercetătorii în solicitările lor, cu indicaţii mai clare şi criterii de impact.

Programul Uniunii Europene de finanţare a cercetării şi inovării Orizont 2020 a fost lansat la 1 ianuarie 2014. Pe parcursul a şapte ani, se vor investi 77 de miliarde euro în proiecte de cercetare şi inovare pentru a sprijini competitivitatea economică a euroopei şi pentru a extinde frontierele cunoaşterii umane. Bugetul UE pentru cercetare finanţează în principal activităţi axate pe îmbunătăţirea vieţii cotidiene în domenii precum sănătatea, mediul, transporturile, alimentele şi energia. Parteneriatele de cercetare cu industria farmaceutică, aerospaţială, a autovehiculelor şi electronică încurajează, la rândul lor, investiţiile din sectorul privat în sprijinul creşterii viitoare şi al creării de locuri de muncă care necesită înaltă calificare.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Protecția Consumatorilor
Finanţare

Flotă de 9 mașini electrice pentru Protecția Consumatorilor, prin programul Rabla Plus

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș intenționează să achiziționeze 9...

abonamentele auto
Finanţare

Abonamentele auto vor depăși, în 5 ani, atât achiziția, cât și leasingul. Studiu PwC

În următorii cinci ani, aproape jumătate (49%) dintre consumatori spun că vor...

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...

autoturisme rulate
Finanţare

ANAF își înnoiește parcul auto cu 11 autovehicule prin Rabla Clasic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își înnoiește parcul auto cu 11...