siguranţă rutieră
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, propune măsuri urgente pentru siguranţă rutieră

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, propune măsuri urgente pentru siguranţă rutieră

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, i-a propus premierului Marcel Ciolacu, ca dincolo de disputele politice, să implementeze o serie de măsuri de siguranţă rutieră, începând din prima zi a sesiunii parlamentare.

El a precizat că prin PNRR sunt 367 milioane de euro disponibili pentru proiecte de siguranţă rutieră şi control, fiind prevăzută montarea a 1.000 de radare fixe şi achiziţionarea a 300 de radare mobile şi 500 de camere video, însă proiectul „bate pasul pe loc”.

„Oprirea încercărilor de slăbire a legislaţiei rutiere în Parlament. OG 1/2022 este încă în proces de masacrare cu portiţe pentru şmecheri. Ultima dată am avut o discuţie pe ton apăsat cu Lucian Bode pe holul Parlamentului filmată de televiziuni şi au dat înapoi. Recent, a trecut din nou cu modificări toxice la Comisia de industrii”, mai propune Cătălin Drulă.

Liderul USR a arătat, totodată, că se aşteaptă încă punct de vedere de la MAI privind a adoptarea legii iniţiate de parlamentari ai partidului care permite Poliţiei să dea amenzi pe baza înregistrărilor video realizate de camerele de bord. „Le-am scris lui Lucian Bode în primăvară şi în iunie lui Cătălin Predoiu, dar nu am primit niciun răspuns. Numeroase comportamente deviante la volan cu potenţial ucigaş sunt surprinse de camere video private, dar în prezent Poliţia nu poate da amenzi pe baza acestor probe”, a transmis Cătălin Drulă.

O altă măsură pe care liderul USR i-o propune premierului este reintroducerea inspecţiei de siguranţă rutieră pentru toate categoriile de drumuri. Aceasta a fost scoasă în 2017 pentru străzile de categoria I şi II, iar în 2022 a fost scoasă şi pentru drumuri judeţene, a explicat el.

„Oprirea proiectelor ucigaşe (dar percepute de politicieni ca populare) de lărgire a drumurilor naţionale prin localităţi şi înlocuirea cu soluţii moderne de sec. 21. Spre exemplu, DN71 Bâldana – Târgovişte dublare prin localităţi în loc de drumul nou expres în afara localităţilor pe care îl pornisem în 2021. Proiectare a străzilor cu siguranţa rutieră în minte, nu pentru a maximiza viteza autovehiculelor. Strada trebuie să protejeze din proiectare utilizatorii vulnerabili, pietonii, cicliştii. Măsuri de calmare a traficului, treceri de pietoni supraînălţate, bumpere pentru reducerea vitezei, semafoare cu buton la toate trecerile de pietoni peste mai mult de 2 benzi de circulaţie, suprailuminare, pinteni de protecţie ai colţurilor de străzi. Pentru lung parcurs, soluţia este cea pentru care mă lupt de mai bine de 10 ani: o reţea de drumuri moderne (autostrăzi, drumuri expres)”, a arătat Cătălin Drulă.

Conform acestuia, România se apropie de 1.000 km de drumuri rapide, însă este nevoie de minim 2.000 ca să se ajungă într-o zonă de „semi-decenţă”.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

CFA România: Încrederea în evoluţia economiei continuă să se reducă. Anticipațiile privind inflația și cursul leu/euro

Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 50 de stații de reîncărcare. Unde vor fi amplasate

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

șoferi
Siguranţă rutieră

Doar 3 șoferi români din 10 respectă limita de viteză în oraș

Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

România are nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Accidentele grave înseamnă nu doar bunuri avariate, ci vieți pierdute, familii destrămate...

giurgiu
Siguranţă rutieră

Lucrări de reparaţii pe Podul Prieteniei. Trafic restricţionat între PTF Giurgiu şi Ruse

În perioada 28-31 august 2023 vor fi demarate lucrări de reparaţii pe...

Transalpina
Siguranţă rutieră

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, prelungită zilnic cu 2 ore

Circulaţia rutieră pe Transalpina, DN 67C, pe sectorul Rânca – Obârşia Lotrului,...