Transport şi distribuţie
Home Transporturi Cât este salariul mediu net al celor care lucrează în sectorul Transport şi distribuţie

Cât este salariul mediu net al celor care lucrează în sectorul Transport şi distribuţie

Peste 2.600 de joburi în sectorul Transport şi distribuţie au fost postate de angajatori de la începutul anului pe site-ul eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar şi care atrage, lunar, un număr mare de aplicări – peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie.

Potrivit eJobs, cele mai multe dintre aceste lcuri de muncă se adresează candidaţilor entry level şi fără experienţă, urmaţi de cei mid level (care au între doi şi cinci ani de experienţă în domeniu). Mult mai puţin sunt căutaţi, la acest început de an, seniorii şi managerii.

„Asta se întâmplă pentru că vorbim despre un domeniu cu fluctuaţie mare de personal pe aceste segmente – entry şi mid level. În plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil în ultimii doi ani, astfel încât şi de aici a venit nevoia unor extinderi fireşti ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidaţi din transport şi distribuţie, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în transport şi distribuţie este de 3.500 de lei pe lună. Un promoter câştigă 2.800 de lei, în timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei. Şoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon este aplicabil doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte oraşe sau în afara ţării.

„În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui şofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui şofer de tir pe curse internaţionale poate depăşi 13.000 – 14.000 de lei”, completează Roxana Drăghici.

Deşi media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei şi mai mult de jumătate dintre poziţiile deschise vizează candidaţi entry level, pentru joburile de specialişti sau manageri, salariile oferite pot ajunge să depăşească media generală pieţei pentru poziţii similare. Astfel, au fost introduse şi salarii de 20.000 de lei pentru funcţia de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate 61.000 de aplicări pentru locurile de muncă din transport & distribuţie. 90% dintre aplicări sunt pentru joburile din ţară şi 5,3% pentru cele din străinătate. Pentru locurile de muncă entry level, diferenţa de salarizare dintre România şi ţări din vestul Europei poate fi şi de 1 la 5. 4,7% din aplicări sunt pentru joburile remote.

Cele mai mici salarii medii nete introduse până în acest moment de către angajaţii din transport şi distribuţie sunt pentru:

– Operator calculator – 2.300 de lei

– Curier – 2.500 de lei

– Gestionar depozit – 2.700 de lei

– Tehnician – 2.700 de lei

– Contabil junior – 2.800 de lei

Oraşele cu cele mai mici salarii medii nete din transport & distribuţie sunt:

– Galaţi: 1.800 de lei

– Vaslui: 2.300 de lei

– Buzău: 2.500 de lei

– Brăila: 2.500 de lei

– Zalău: 2.700 de lei

Oraşele cu cele mai mari salarii medii nete din transport & distribuţie sunt:

– Bucureşti : 4.000 de lei

– Cluj – Napoca: 3.800 de lei

– Timişoara: 3.500 de lei

– Sibiu: 3.300 de lei

– Arad: 3.000 de lei

Poziţiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

– Director economic: salariul mediu net la nivel naţional – 6.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei

– Project manager: salariul mediu net la nivel naţional – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 16.000 lei

– Director transporturi: salariul mediu net la nivel naţional – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 15.000 de lei

– Dispecer transport: salariul mediu net la nivel naţional – 4.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 13.000 lei

– Specialist recrutare: salariul mediu net la nivel naţional – 3.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 12.000 lei

În acest moment, sunt disponibile 33.000 de locuri de muncă. Peste 550.000 de specialişti şi-au introdus veniturile până în prezent în Salario.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

PwC: Mașinile electrice ar trebui să-și păstreze avantajele în ceea ce privește costurile cu energia

Transportul de mărfuri dinspre Republica Moldova, facilitat prin viitoarea platformă multimodală de la Galați

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Gara de Nord - Gara Progresul
Transporturi

Licitație pentru extinderea magistralei de metrou M4, Gara de Nord – Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 din București, în calitate de lider de asociere, alături...

bicicleta
Transporturi

Instituțiile UE se angajează să încurajeze mersul cu bicicleta în întreaga Europă

Uniunea Europeană face încă un pas important în reducerea emisiilor generate de...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în scădere cu aproape 20% în luna ianuarie 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

trafic
Transporturi

În orele de vârf, șoferii bucureșteni pierd anual în trafic 150 de ore

Capitala României ocupă un dezonorant loc 4 în Topul oraşelor în care...