Cât costă RCA pentru maşinile electrice. Tarifele maximale

Hotărârea de Guvern care fixează preţurile maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) prevede şi tarifele pentru poliţelor RCA destinate autovehiculelor electrice.vehiculelor-electrice-floteauto

 

I. PERSOANE FIZICE- Pentru autoturisme de teren şi autovehicule mixte cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 t şi maxim 9 locuri:

Grupa de vârstă (ani)                   Prima maximă (lei)
<=25                                                      997
26-30                                                      810
31-40                                                      617
41-50                                                      624
51-60                                                      618
>60                                                        547

 

II. PERSOANE JURIDICE – Pentru autoturisme de teren şi autovehicule mixte cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 t şi maxim 9 locuri:

Prima maximă – 885 lei

 

Hotărârea de guvern va intra în vigoare în termen de 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit asigurătorilor, la ora actuală, nu există proceduri diferite pentru încheierea poliţelor RCA destinate unor asemenea autovehicule faţă de cele clasice, iar riscurile sunt, în linii mari, similare, ţinând cont de faptul că aceste maşini rulează pe aceleaşi drumuri şi în aceleaşi condiţii ca şi celelalte.

vehiculelor-electrice-floteauto„Credem însă că, pe măsură ce piaţa va căpăta o experienţă mai mare de lucru cu acest tip de vehicule, vor fi dezvoltate o serie de adaptări pentru procedurile existente. Aceasta mai ales în condiţiile în care, în cazul avariilor mai importante, ce implică partea electrică, reparaţiile generează costuri mai mari”, explică specialiştii în asigurări.

În primele nouă luni, au fost comercializate pe piaţa românească 615 autoturisme electrice, cu 88,7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100% de la începutul anului, primul loc este ocupat de BMW, cu 35 de unităţi, urmată de Volkswagen (10 unităţi), Mercedes-Benz şi Volvo (câte 9), Mitsubishi (6), Renault (3) şi Porsche (2).

 

Adaugati comentariu