Advertisement

drum expres
Home Infrastructură Cât costă 17 km din drumul expres Craiova – Piteşti

Cât costă 17 km din drumul expres Craiova – Piteşti

Documentaţia privind proiectarea şi execuţia primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti a fost înaintată către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) pentru validare, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tronsonul I este cuprins între km 0+000 — km 17+700 şi va fi construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova şi limita judeţului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităţilor Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robâneşti. Valoarea estimată, fără TVA, este de 479.802.905,88 lei.
(aproximativ 106.622.867,7 mil. euro)

Drumul expres Craiova — Piteşti va avea o lungime de 121,185 kilometri şi va permite deplasarea cu o viteză de 130 km/h, similară celei aferente unei autostrăzi. Acest drum expres va avea totodată un profil de 4 benzi de circulaţie şi va beneficia de toate elementele de siguranţă specifice unei autostrăzi.

„Principalul element care va face diferenţa între acest drum expres şi o autostradă este bandă de urgenţă, care în cazul drumului expres este de 1,5 metri. Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud — Vest a României la Coridorul IV Pan European şi va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructura deja demarate la nivelul Coridoarelor IV şi IX Pan Europene. Construcţia acestui drum expres este importantă inclusiv prin faptul că elimina traficul de tranzit din zonele urbane, facilitează mobilitatea forţei de munca şi încurajează dezvoltarea economica a zonei de Sud — Vest a României”, spun reprezentanţii CNAIR.

Compania precizează că „s-au făcut toate eforturile pentru ca acest proiect să beneficieze de finanţare nerambursabilă în actualul exerciţiu financiar”, dar în vederea scurtării timpului de execuţie şi pentru punerea în circulaţie a acestui drum expres cu aproximativ 3 ani mai devreme, compania a decis, printre altele, să utilizeze resursele existente.

Potrivit sursei citate, un element important în atingerea acestui obiectiv este şi existenţa unui acord de mediu valabil.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Sânmartin
Infrastructură

1 mld. de lei pentru reabilitarea a 42 km din Autostrada București – Pitești. Lucrările vor dura 48 de luni

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de reabilitare şi aducere la o stare...

Focșani - Brăila
Infrastructură

Realizarea Drumului Expres Focșani – Brăila va costa 5,5 miliarde de lei

Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR a avizat indicatorii necesari construcției Drumului...

Timişoara Vest
Infrastructură

Cinci oferte pentru construcția Variantei Ocolitoare Timişoara Vest

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de construire...

Cristian - Ghimbav
Infrastructură

Cât va costa sectorul Cristian – Ghimbav, parte din Autostrada București – Brașov

Guvernul a aprobat, marți, indicatorii tehnico – economici pentru sectorul Cristian –...