Asirom: Am încheiat 82.638 de poliţe RCA pe o lună

Oferta de răspundere civilă auto a Asirom Vienna Insurance Group include poliţe cu durată subanuală (de la o lună, la maxim 12 luni), iar până în prezent compania a încheiat 82.638 poliţe RCA cu durata de o lună de zile, precizează asigurătorul.
asirom

„Informaţia apărută în spaţiul public cu privire la faptul că Asirom VIG nu ar furniza poliţe RCA cu durată de o lună este nefondată şi riscă să afecteze încrederea clienţilor şi stabilitatea pieţei de asigurări. Compania oferă o gamă largă de servicii şi poliţe de asigurare prin intermediul a 138 de agenţii, 1.90 0 de agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi. Asirom VIG are o rată de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, ce reflectă soliditatea şi stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum şi politica prudenţială a VIG”, spune compania.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experienţă în domeniul financiar şi lider pe piaţa asigurărilor, atât în Austria, cât şi în Europa Centrală şi de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de ţări şi are peste 24.000 de angajaţi. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat luni că a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă la asigurătorii Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa pentru că nu ar oferi cotaţii pentru poliţele RCA pe o lună.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă
cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanşarea
unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile: Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa”, a anunţat ASF.

Adaugati comentariu