Camionul cu educaţie financiară a fost parcat în piaţa Universităţii

BCR a lansat un program itinerant de educaţie financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între şapte şi 14 ani, intitulat "Şcoala de bani pe roţi". Atelierele de educaţie financiară se vor desfăşura într-un camion inedit, care va ajunge în numeroase oraşe din ţară.
camion-educaţie-financiară

Prin programul „Şcoala de bani pe roţi”, copii cu vârste între şapte şi 14 ani din întreaga ţară vor beneficia gratuit de ateliere distractive în care vor învăţa noţiuni financiare de bază. Acest demers pe termen lung reprezintă o componentă a programului naţional de educaţie financiară al Băncii Comerciale Române – Şcoala de bani, program care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu componente special dezvoltate pentru fiecare categorie.

Programul este derulat în parteneriat cu BCR Leasing şi Fundaţia Vodafone România

“Educaţia financiară este cu atât mai eficientă cu cât începe mai devreme. Vrem să îi învăţăm, de la vârste fragede, că banii se câştigă greu, prin muncă şi se pot cheltui foarte uşor dacă nu suntem suficient de conştienţi de cum ar trebui să îi gestionăm. Şcoala de bani pe roţi a fost concepută pentru a-i ajuta pe cei mici să se bucure de o experienţă completă în timpul căreia vor înţelege mai uşor concepte şi noţiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiţi să asculte definiţii sau formule. Ineditul camion ne permite să scoatem educaţia financiară din clasă, să o facem accesibilă copiilor din întreaga ţară şi să îi familiarizăm cu noţiuni de bază provocându-i la joacă“, a declarat Sergiu Manea, preşedintele executiv BCR.

În grupe de câte 15, timp de o oră şi jumătate, copiii vor avea oportunitatea să exploreze lumea banilor şi să parcurgă cinci etape ale informării şi conştientizării, toate aceste etape având aliaţi de nădejde: jocurile, interacţiunea şi voia bună. În timpul atelierului, care se va desfăşura într-un camion inedit, cei mici vor investiga categoriile de cheltuieli şi bugetul personal, vor dezbate valoarea banilor şi a obiectelor şi vor înţelege că aproape toate procesele economice sunt conectate pe plan global. Şcoala de bani pe roţi recurge la învăţarea experienţială şi jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să acumuleze cunoştinţe într-un timp foarte scurt. Pentru a se înscrie în acest program, cei interesaţi pot accesa pagina pentru înscrieri: https://www.scoaladebani.ro/peroti/

Potrivit unui studiu ad-hoc realizat de BCR, cei mai mulţi dintre părinţii din Bucureşti declară că nu le dau bani de buzunar copiilor. De regulă, cei care le dau fac asta săptămânal, oferindu-le celor mici în medie peste cinci lei pe zi. Conform declaraţiilor copiilor, cei mai mulţi primesc aceste sume începând de la vârsta de şase ani. Majoritatea părinţilor spun că le dau bani celor mici după ce aceştia împlinesc şapte ani, destul de târziu, mai ales în contextul în care 95% din educaţia financiară a românilor provine din familie. La nivel naţional, avem un grad mic de alfabetizare financiară, de 22%, iar planificarea unui buget este o necunoscută pentru trei români din patru.

În 2016, banca a lansat programul Şcoala de bani – ore de educaţie financiară pentru adulţi, în cadrul căruia peste 700 de angajaţi ai BCR au devenit până în prezent profesori de educaţie financiară şi au făcut workshopuri de educaţie financiară cu peste 8000 de români.

 

 

Adaugati comentariu