California ar putea renunța la discounturile pentru electrice!

Lumea de pretutindeni ridică în slăvi tehnologia de rulare electrică. Iată, însă, că în California, din cauza acesteia, taxele adunate de statul american au scăzut vertiginos!
test kia soul ev masini electrice - floteauto 5

Concluzia? Este foarte probabil ca autoritățile locale să renunțe la discounturile pe care le acordă la achiziția mașinilor electrice. California este un adevărat paradis pentru vehiculele electrice, având cel mai mare parc de EV-uri din Statele Unite. Pentru a ajunge la acest nivel, statul american a acordat discounturi de 2500 USD pentru autovehiculele complet electrice, 1500 USD pentru hibride plug-in și 5000 USD pentru cele alimentate cu celule de hidrogen. Și camioanele non-poluante beneficiază de reduceri mari din preț.

Smart Electric

Sistemul a funcționat atât de bine, încât a convins un număr uriaș de persoane să renunțe la motoarele clasice, în favoarea celor nepoluante. Paradoxal, însă, fix aceasta este problema: sunt prea multe mașini electrice pe străzile Californiei, iar visteria statului își pierde din consintență într-un ritm alarmant.

Discounturile suportate de stat au însumat 300 de milioane USD și au ajutat la achiziționarea a 140.000 de vehicule verzi în ultimii 6 ani. Partea mai puțin bună este că persoanele cu salarii mici, care și-au permis doar hibride plug-in au beneficiat de 1500 USD, în timp ce clientela cu venituri de ordinul a 500.000 USD pe an a primit 2500 USD pentru a-și achiziționa vehicule Tesla.

Situația din California este probabil șă se repete și în statele din Europa, în viitorul apropiat. Iar reducerea discounturilor la modelele electrice, sau chiar eliminarea lor, ar putea pune în pericol atingerea target-urilor pentru deceniile următoare.

Sursa: AutoBlog

 

Adaugati comentariu