Bosfor Express, trenul care te duce în vacanţă cu maşina

Începând din 2 iunie 2017, CFR Călători va transporta zilnic pasageri la Istanbul şi Sofia, iar o dată pe săptămână la Salonic, prin intermediul trenului Bosfor Express. Compania intenţionează să introducă şi vagoane pentru transportul autovehiculelor până la Salonic.CFR Călători participă la realizarea trenului Bosfor Express, cu un vagon de dormit pentru Istanbul, cu un vagon clasă pentru destinaţia Sofia şi cu o cuşetă şi un alt vagon de dormit ataşate săptămânal pentru Salonic. Trenul este compus în colaborare cu companiile similare din Bulgaria şi Turcia.

tren„În compunerea trenului spre Salonic intenţionăm să introducem vagoane pentru transportul autovehiculelor. În acest sens, chiar în planul de investiţii am prevăzut sume pentru reparaţiile mici care trebuie realizate şi reparaţiile periodice la cele două vagoane care există în momentul de faţă în parcul nostru şi care pot circula cu viteză de până la 200 de km/oră în compunerea trenului de călători. Acest tren va duce zilnic pasageri la Istanbul şi Sofia, iar grupa de Salonic va fi ataşată la trenul de Istanbul o dată pe săptămână”, a explicat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte numărul maşinilor care vor putea fi transportate până la Salonic, acesta a estimat că ar putea fi încărcate şapte maşini, în funcţie de dimensiunile acestora. Primele teste vor fi realizate în relaţia Bucureşti Nord — Arad.

„Numărul maşinilor care ar încăpea pe o platformă depinde de dimensiunea lor. Noi intenţionăm la început să folosim din capacitatea acestui vagon numai partea de jos în timpul testelor pe care le vom face, după care vom folosi şi partea cu etaj, care necesită alt sistem de lift pentru urcarea şi debarcarea vehiculelor în şi din vagon. În prima fază, după ce vor fi reparate aceste vagoane şi vor fi recondiţionate – şi vor fi probabil acoperite împotriva distrugerilor care pot apărea în urma aruncării cu pietre şi a altor obiecte în tren – vom face primele teste în relaţia Bucureşti Nord – Arad, îmbarcarea făcându-se în gara Basarab, până la Arad, unde există rampă specială, proiectată pentru îmbarcare-debarcare. Ar putea încăpea 4 sau 5 maşini în partea de sus a vagonului şi probabil cu una sau două mai multe în partea de jos”, a precizat directorul general.

Potrivit acestuia, la stabilirea tarifelor încă se lucrează.

 

Adaugati comentariu