Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, semnează un nou acord de parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj – Napoca (UBB). Acordul vizează susţinerea programului de masterat „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” derulat de Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UBB Cluj, concretizând direcţiile strategice comune ale instituţiei de învăţământ şi ale companiei de a oferi educaţie de calitate şi de a furniza specialişti bine pregătiţi pentru industria IT.
Promotor al filosofiei lifelong learning şi partener de încredere al comunităţii academice, Bosch reiterează astfel angajamentul faţă de sistemul educaţional din România.
„Grupul Bosch dezvoltă permanent, în România, programe şi iniţiative care sprijină relaţia dintre educaţie şi mediul economic. Pentru noi, parteneriatul cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este parte integrantă din strategia noastră la nivel naţional şi ne permite să oferim studenţilor oportunitatea de a accede la o carieră solidă în domeniul tehnologiilor avansate”, a afirmat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul Grupului Bosch în România.
„Semnarea acestui nou Acord de Parteneriat reprezintă consolidarea relaţiei de colaborare dintre Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Totodată, este un pas prin care extindem parteneriatul nostru în beneficiul comunităţii locale şi al companiei. Viitorul companiei noastre are la bază nu doar actualii, ci şi viitorii angajaţi bine pregătiţi pentru era digitalizării, a industriei, lucrurilor şi serviciilor conectate.”, a menţionat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.
„Această colaborare, ce sperăm să fie un exemplu de reţetă de câştig de tipul „Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică în realizarea unui parteneriat orientat spre performanţă şi profitabilitate ȋntre instituţiile de învăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT & C.”, a subliniat Prof.univ.dr. Adrian Petruşel, decan al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.
În cadrul parteneriatului, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj va asigura suport tehnic, organizaţional şi financiar pentru studenţii şi cadrele didactice implicate în program, nu doar pe componenta didactică, ci şi pe cea ştiinţifică. Toţi studenţii înrolaţi în programul de masterat vor beneficia de pregătire solidă în sfera programării paralele şi distribuite, ingineria şi ştiinţa datelor, analiza şi vizualizarea datelor cu aplicaţii în domenii precum industria auto şi oricare alta industrie care produce şi analizează volume mari de date.
Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:
Mobilitate electrică de masă: soluția de încărcare ABB pentru domeniul rezidenţial
Proiectul de lege privind cursurile de condus defensiv, adoptat de Senat
Cu radarul pe Autostrada A3. Cea mai mare viteză înregistrată, 238 km/h
Comentați?