Bosch Rexroth creşte capacitatea de producţie de la Blaj, printr-o investiţie de 33 mil. euro

Bosch Rexroth va primi un ajutor de stat de 16,6 milioane euro pentru a realiza o investiţie de peste 33 milioane euro în extinderea capacităţilor de producţie de subansambluri electronice pentru autovehicule la Blaj, prin care va genera circa 570 locuri de muncă.bosch-creste-capacitatea-de-productie-de-blaj-investitie-floteauto

Prin proiectul anunţat pentru unitatea de la Blaj, judeţul Alba, furnizorul de tehnologii şi servicii va avea contribuţii directe la bugetul de stat şi bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis de Finanţe.

bosch-creste-capacitatea-de-productie-de-blaj-investitie-floteauto
Valoarea ajutorului de stat pentru investiţie este de 16,6 milioane euro

Acesta este primul acord pentru finanţare emis în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014, schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională, care are ca scop stimularea investiţiilor în active fixe de înaltă tehnologie cu impact major în economie.

Finanţările pe această schemă sunt disponibile din noiembrie anul trecut, cu un buget anual alocat de peste 100 milioane euro.

 

„Vom continua să utilizăm măsurile de sprijin de tipul ajutorului de stat pentru a încuraja investiţiile viabile, care creează noi locuri de muncă. Vom lansa noi scheme de ajutor de stat, iar pe cele existente le vom modifica pentru a facilita accesul la aceste finanţări. De asemenea, vom reduce şi plafoanele de finanţare pentru ca şi firmele mici să aibă acces la aceste finanţări”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Grupul Bosch, care a intrat pe piaţa românească în anul 1994, a realizat până în prezent investiţii în valoare de circa 180 milioane euro şi are 2.400 de angajaţi.

Adaugati comentariu