Advertisement

ford transit custom - floteauto 1
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Ford Transit Custom, noul etalon în clasa utilitarelor de 1 tonă

Ford Transit Custom, noul etalon în clasa utilitarelor de 1 tonă

Noul Ford Transit Custom reprezintă o generație inovatoare de vehicule comerciale Ford în clasa de o tonă, oferind combinația ideală între stilul modern, plăcerea de a conduce și funcționalitatea de top. Iar versiunea de persoane Ford Tourneo Custom devine cea mai tentantă propunere pentru transportul business de pasageri.

Custom marchează un pas foarte impotant în strategia Ford de modernizare a gamei de vehicule comerciale și reprezintă o adevărată provocare pentru segmentul utilitarelor de o tonă, prin mixul foarte reușit de caracteristici pe care le oferă.

ford transit custom - floteauto 1Atât varianta de transport marfă Transit Custom, cât și cea pentru pasageri Tourneo Custom beneficiază în primul rând de un aspect îndrăzneț, care evidențiază dinamicul stil ”kinetic design”, devenit o carte de vizită puternică a producătorului american în ultimii ani. ”Noul Transit Custom abordează o filosofie inedită în segmentul utilitarelor de 1 tonă” afirmă Stephen Odell, CEO Ford Europe. ”Este un van stilat și modern, pe care clienții se vor simți mândri să îl dețină și să îl conducă și care rămâne la fel de dedicat muncii, conform tradiției construite în timp de renumele Transit.”

Extrem de multe puncte forte

Ca sarcină utilă, Ford Transit Custom oferă între 600 și 1.400 kg, în trei tipuri de caroserie (van, double-cab-in-van și kombi). De asemenea, Transit Custom e disponibil în două versiuni de ampatament: SWB – normală, de 2.933 mm (cu o lungime totală a vehiculului de 4,97 metri), respectiv LWB – mare, de 3.300 mm (cu o lungime totală a vehiculului de 5,34 metri). Deși arată fluid și compact, Transit Custom oferă un spațiu de încărcare mai bun decât al principalilor competitori, prin optimizarea inteligentă a compartimentului de marfă.

ford transit custom - floteauto 2

Este un Transit mai stilat, dar e și un Transit mai funcțional” spune Barry Gale, inginer șef al departamentului de vehicule comerciale Ford Europe. ”Caracteristicile suplimentare adăugate îi conferă lui Transit Custom o funcționalitate mai bună, fiind mai util pentru sarcinile zilnice ale clienților”.

ford transit custom - floteauto 3Un aspect mai puțin prioritizat de către concurență este cel dinamic. Conform filozofiei Ford, noul Transit Custom oferă maximum în materie de manevrabilitate și confort în categoria sa. Postul de conducere oferă o poziție de invidiat și sisteme de asistență de ultimă generație (Ford SYNC și comenzi vocale, alertă la depășirea involuntară a benzii, cameră pentru mersul înapoi, sistem de alertă în caz de urgență, etc), iar setările trenului de rulare și direcției asigură un comportament și un control maxim, grație și noilor sisteme ESP sau Torque Vectoring Control, care îmbunătățesc tracțiunea și agilitatea.

ford transit custom - floteauto 5Securitatea pasivă este asigurată de structura optimizată a caroseriei, peste 40% din ea utilizând, în premieră pe un vehicul Transit, un aliaj ultra-rezistent din oțel ceea ce îi conferă lui Custom o rigiditate torsională cu 37% mai mare. Acest lucru contribuie și la reducerea zgomotelor și vibrațiilor cu 9%, important mai ales la versiunea de persoane Tourneo.

Ca propulsie, Ford Custom se bazează pe redutabilul TDCi de 2,2 litri, disponibil în trei variante de putere (100 CP, 125 CP și 155 CP), care oferă o durabilitate crescută și un consum cu 8% mai mic decât al fratelui mai mare Transit. Dotat cu sistemul Auto-Start-Stop, Ford Custom atinge valori foarte reduse, de numai 6,6 litri/100 km, respectiv emisii CO2 de 174 g/km.

ford transit custom - floteauto 4Versiunea dedicată transportului de persoane, Ford Tourneo Custom, este oferită în două variante, de 8 sau de 9 pasageri. Printre avantajele ei se numără înălțimea mai mică de 2 metri (Custom încadrându-se în limitele impuse de majoritatea parcărilor), dar și cele două portiere culisante standard, în timp ce accesul la spațiul de bagaje este asigurat de un hayon generos. Interiorul oferă peste 30 de configurații pentru scaune, iar sistemul de aer condiționat a fost optimizat pentru a asigura un climat cât mai bun pe toate locurile.

Pe lângă toate avantajele de mai sus, noua familie Ford Custom beneficiază și de oferte foarte atractive pentru clienții de flotă, dovedindu-se extrem de competitivă și din punct de vedere al bugetului.

Ofertă clienți Ford Custom

ford transit custom - floteauto 6Programul ”Trade-in” permite achiziționarea unui vehicul comercial Ford nou în schimbul unui vehicul comercial uzat, cu masa maximă autorizată de 5 tone. Evaluarea vehiculelor rulate este atât statică (verificare tehnică și estetică), dar și dinamică (verificarea ținutei de drum și a funcționalității anumitor sisteme). După întocmirea fișei de evaluare, se stabilește un preț pentru ”Trade-in” în funcție de următoarele criterii: vechime, kilometraj, motorizare, dotări, stare tehnică și estetică, preț de piață actual al unui vehicul similar nou, preț de piață actual al vehiculelor uzate similare, taxă de timbru.

ford transit custom - floteauto 7Referitor la finanțare, clienții pentru Ford Custom pot beneficia de o ofertă extrem de avantajoasă, prin Ford Leasing: avans minim 20%, valoare reziduală 1%, durată 12-60 luni, dobândă 3,69% (variabilă în funcție de Eurinor la 3 luni), taxa de analiză dosar 2,5%, comision de înmatriculare 200 EUR + TVA, comision de administrare lunar 0,08%. Oferta include asigurare GAP – în caz de furt total sau daună totală în primii 3 ani de contract, este acoperită diferența dintre prețul inițial/de contract și valoarea plătită de către asigurator.

Oferta specială Ford pentru clienții de flotă este alcătuită dintr-un avantaj client de minim 4.000 EUR* (TVA inclus) și garanție extinsă până la 4 ani sau 150.000 km.
*pentru Transit Custom Furgon 270L1H1 2.2TDCi 100CP

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...