Bosch i-a familiarizat pe studenţi cu tehnologiile din domeniul conducerii autonome

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca a sărbătorit, la finalul lunii ianuarie, încheierea primei ediţii a cursului ”Tehnologia, dinamica şi controlul maşinilor autonome”.Proiectul a fost iniţiat de Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Cursul lansat la începutul anului universitar 2017-2018, care se concentrează pe conducerea autonomă şi are ca scop familiarizarea studenţilor pasionaţi de tehnologie cu domeniul conducerii autonome, reprezintă una dintre primele iniţiative de acest gen din ţară.

Pe parcursul a 13 cursuri şi 13 laboratoare, studenţii au avut ocazia să lucreze, sub îndrumarea experţilor Bosch, cu tehnologii de ultimă oră folosite în domeniul conducerii autonome şi să înţeleagă principiile de bază ale acestor tehnologii.

Astfel, studenţii din anul patru, înscrişi în program, şi-au extins cunoştinţele în domenii precum fuziunea senzorilor, conectivitate, sau sisteme de direcţie. Aceste tehnologii inovatoare reprezintă bazele pe care se construiesc maşinile viitorului, care vor contribui la un mediu mai sigur şi vor creşte siguranţa şi confortul la volan.

 

Citiţi articolul integral pe autoexpert.ro

Adaugati comentariu