Patru oferte pentru Varianta de Ocolire Bacău

Un număr de patru asocieri au depus oferte pentru proiectarea şi construirea variantei de ocolire a municipiului Bacău, valoarea contractului fiind de aproape 774 mil. de lei.
autostrada de centură

Potrivit anunţului publicat în SEAP, obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Ofertele au fost depuse de:

  • Asocierea IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret  – Tancrad,
  • Asocierea Phoenix Transbac  –  Telor Invest  – Impresa Di Costruzioni ING. E Mantovani – Drumuri si Poduri Gheorgheni –  Search Corporation,
  • Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade,
  • Asocierea Tehnic Asist  – Ingstroyengineering Eood  – Homstrade – Patstroy 92 AD – Proiect Construct Regiunea Transilvania..

Valoarea estimată a contractului este de 773,65 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de minim 96 de luni şi include 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie, care poate creşte la 84 de luni, în funcţie de perioada de garanţie ofertantă în cadrul factorilor de evaluare.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei. “Prin lansarea acestui obiectiv s-a depăşit valoarea de peste 4 miliarde de euro a proiectelor lansate, anul recut, în SEAP de către CNAIR”, spun sursele citate.

 

 

Adaugati comentariu