Advertisement

bosch-premiu-inovatie-ces-floteauto
Home Administrare flote Gadgets și High-Tech BOSCH a fost premiat pentru un ecran inovator la CES 2015

BOSCH a fost premiat pentru un ecran inovator la CES 2015

Un ecran tactil cu feedback haptic dezvoltat de Bosch a primit „Premiul pentru inovaţie CES 2016” la categoria „Sisteme Audio/Video Integrate în Autovehicul”.

Caracteristica specială a ecranului tactil: datorită feedback-ului haptic, utilizatorii pot acţiona interactiv aplicaţiile sistemului de infotainment precum sistemul de navigaţie, radioul sau funcţiile smartphone-ului. Tastele afişate pe ecranul tactil oferă senzaţia unor butoane reale, aşadar utilizatorii pot deseori să se orienteze pe tastatură fără să se uite la aceasta în timp ce folosesc aplicaţiile. Aceştia îşi pot menţine privirea asupra drumului pentru perioade mai lungi de timp, sporindu-se astfel semnificativ siguranţa în timpul conducerii.

„Noul ecran tactil combină acţionarea simplă a butoanelor mecanice cu avantajele unui ecran tactil, facilitând semnificativ utilizarea. Tehnologia inovatoare oferă tot ceea ce este necesar pentru a-şi asigura succesul pe piaţă”, a afirmat Manfred Baden, preşedintele diviziei Bosch Car Multimedia.

Premiile pentru inovaţie CES sunt sponsorizate de Consumer Technology Association (CTA) TM şi identifică cele mai bune produse din cadrul CES înaintea ediţiei din fiecare an. Bosch a fost anterior câştigătorul premiului „Best of CES“ pentru sistemul Chevrolet MyLink la categoria „Car Tech” (tehnologie auto) în 2013.

Siguranţă sporită în timpul conducerii

Noul ecran tactil oferă o formă unică de interacţiune. Atunci când este atins, afişajul răspunde prin elemente haptice, pe lângă semnale vizuale şi acustice. Şoferii pot simţi tastele ecranului tactil fără să le privească datorită diferitelor structuri ale suprafeţelor – şi fără declanşarea imediată a unei acţiuni. Suprafeţele dure, fine sau chiar cu modele reprezintă butoane şi funcţii diferite.

bosch-premiu-inovatie-ces-floteautoButonul virtual nu este activat până când operatorul nu îl apasă mai puternic. Utilizatorii au senzaţia că apasă un buton mecanic normal. Cu toate acestea, în aparenţă ecranul tactil cu elemente haptice nu diferă de un ecran convenţional. De asemenea, ecranul tactil recunoaşte gradul de presiune aplicată de degete şi, în consecinţă, activează funcţii diferite. De exemplu, o presiune uşoară iniţiază funcţia Ajutor; prin aplicarea de diferite presiuni, utilizatorii pot controla cât de repede sau încet pot naviga printr-o listă.

Deoarece şoferii pot simţi tastele, privirea tastaturii în timpul apăsării unui buton pentru a schimba un post de radio (de exemplu) este, deseori, inutilă – privirea rămâne concentrată asupra drumului mai mult timp. Ecranul tactil este prevăzut cu doi senzori: un senzor tactil convenţional şi un senzor secundar care măsoară nivelul presiunii aplicate de degete. Pentru a crea diferite structuri ale suprafeţei sunt utilizate un software special şi mecanica suspensiei.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

cazinou
Gadgets și High-Tech

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive. În labirintul...

Continental
Gadgets și High-Tech

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de...

cazinou
Gadgets și High-TechMonitorizare și aplicații

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou Într-o lume...

cazino
Gadgets și High-Tech

De ce sunt oamenii fascinați de lumea cazinourilor online

Oamenii din întreaga lume se implică în jocurile de cazino online din...