BERD finanțează prima fabrică de reciclare a bateriilor auto din UE

Compania poloneză Elemental Holding va construi prima fabrică din Uniunea Europeană pentru reciclarea atât a bateriilor auto, cât şi a altor deşeuri care conţin metale, primind o finanțare de până la 25 de milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
berd

Construcţia acestei fabrici vine ca răspuns la creşterea rapidă a popularităţii şi a prezenţei pe şosele a vehiculelor electrice, fiind una dintre primele din lume care tratează bateriile litiu-ion uzate pentru vehicule electrice.

Finanţarea BERD pentru Elemental Holding SA face parte dintr-un pachet mai larg destinat finanţării construcţiei acestei facilităţi.

Elemental Holding este specializată în colectarea și reciclarea metalelor din grupul platinei și a deșeurilor electrice. Compania are operațiuni în Polonia, alte țări europene, Orientul Mijlociu și Statele Unite ale Americii.

„Acesta este un exemplu remarcabil al modului în care noile tehnologii și progresul în economia verde funcționează mână în mână. BERD sprijină activ agenda ambițioasă a Poloniei de a deveni o economie cu emisii reduse de carbon și a finanțat deja mai multe proiecte mari de mobilitate electrică”, a arătat Frederic Lucenet, director BERD.

 

Sursa foto: ebrd.com

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Florin Cîțu: Guvernul va menţine regimul fiscal şi nu va creşte taxe sau impozite

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu 13 aprilie

Volkswagen trece la tehnologiile vehicle-to-grid

 

Adaugati comentariu