Advertisement
BEI
Home Transporturi BEI a lansat o consultare publică cu privire la prioritățile sale de finanțare a transporturilor

BEI a lansat o consultare publică cu privire la prioritățile sale de finanțare a transporturilor

Banca Europeană de Investiții (BEI), unul dintre cei mai mari finanțatori ai infrastructurilor europene de transport și ai soluțiilor de mobilitate, a lansat o nouă consultare publică privind sprijinul acordat sectorului. Obiectivul este de a redefini prioritățile privind sprijinul ce va fi acordat în cadrul noii sale foi de parcurs în ceea ce privește protecția climei și de a consolida impactul investițiilor sale viitoare în transport. Consultarea publică se va încheia la 29 octombrie 2021.

Temperaturile record și vremea extremă din Europa, dar și din toată lumea, înregistrate în această vară, arată că planeta a intrat într-un deceniu al schimbărilor climatice, spun reprezentanții BEI. Aceștia subliniază că, deși în ultimii ani, a fost înregistrată o reducere generală constantă a emisiilor de gaze cu efect de seră în UE, sectorul transporturilor nu a urmat această tendință generală și, drept urmare, contribuția sa la emisiile globale de gaze cu efect de seră în Europa a crescut.

„Sectorul transporturilor trebuie ecologizat cât mai repede posibil. Sectoare precum construcțiile, producerea de energie electrică și agricultura emit acum mult mai puțin decât în ​​1990, în timp ce emisiile de transport au crescut cu 33%. Trebuie să acționăm cu îndrăzneală pentru a accelera tranziția către un transport durabil și mai rezistent ”, a declarat Kris Peeters, vicepreședintele BEI responsabil cu transporturile. „De aceea, suntem dornici să ascultăm cetățenii, partenerii, ONG-urile și industria pentru a obține o perspectiva asupra priorităților de investiții în transporturi până în 2030. Consultarea ne ajută să consolidăm impactul activităților noastre viitoare în sprijinul transportului și al mobilității.”

În opinia reprezentanților BEI, în plus față de tranziția verde, sectorul transporturilor trebuie să devină și mai sigur, mai eficient și mai accesibil tuturor utilizatorilor, indiferent de locația lor sau de statutul lor socio-economic.

Cu aproape două treimi din sprijinul său pentru transport acordat transportului și mobilității durabile, BEI își propune să crească această cotă în continuare. Noua politică de finanțare a sectorului se va baza și va implementa foaia de parcurs a băncii privind clima și se va alinia Strategiei de mobilitate durabilă și inteligentă a Comisiei Europene.

Consultarea publică – prima consultare publică cu privire la politica de finanțare a BEI în sectorul transporturilor din 2011 – va fi crucială pentru identificarea provocărilor majore din sectorul transporturilor și, astfel, a priorităților care necesită sprijinul BEI și al publicului pentru a dezvolta un sistem nou de transport, mai rezilient și mai durabil.

Dialogul cu părțile interesate va lua în considerare tendințele cheie și provocările de investiții cu care se confruntă sectorul în prezent. Pentru a ghida și inspira discuția și a solicita opiniile părților interesate, BEI a pregătit un document de consultare și un set cuprinzător de întrebări. O reuniune de consultare publică online va fi organizată pe 14 octombrie 2021 pentru a permite părților interesate să se angajeze într-un dialog direct cu reprezentanții BEI cu privire la problemele puse în discuție. Documentul de consultare și întrebările pot fi găsite pe site-ul web al consultării publice.

Termenul limită pentru depunerea contribuțiilor este 29 octombrie 2021. Proiectul revizuit al Politicii de finanțare a transporturilor, inclusiv informații despre procesul de consultare publică și despre modul în care au fost luate în considerare rezultatele, va fi publicat și prezentat publicului în primul trimestru din 2022.

 

CITEȘTE ȘI:

Podul suspendat de la Brăila va fi deschis la finalul lui 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură

Nokian Tyres dezvoltă anvelope premium destinate vehiculelor electrice

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

transportul public
Transporturi

Noi metode de plată digitale pentru transportul public din București

Titlurile de călătorie de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) vor putea...

Brașov
Transporturi

Terminalul de transport urban, Gara Brașov, va fi deschis în următoarele săptămâni

Cel mai mare terminal al Regiei Autonome de Transport (RAT) din Brașov,...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...