Batmobilul original din 1963, vândut la licitaţie pentru doar 137.000 de dolari

Batmobilul original din 1963 a fost vândut la licitaţie, sâmbătă, pentru 137.000 de dolari, o sumă infimă faţă de cele 4,2 milioane de dolari pe care un cumpărător le-a plătit anul trecut pentru o versiune a vehiculului construită pentru serialul TV difuzat în anii 1960.

Aceasta a fost pentru prima dată când acest batmobil (foto: Heritage Auctions), condus de personajul celebru al companiei DC Comics, Batman, a fost scos la licitaţie, informează Reuters, citat de Mediafax.

„Este o piesă măreaţă a culturii pop pierdute”, a spus Margaret Barrett, de la casa de licitaţii Heritage Auctions.

Vehiculul a fost pus în vânzare de Toy Car Exchange LLC, o piaţă online dedicată maşinilor de colecţie, care l-a cumpărat şi restaurat.

Este o creaţie a lui Forrest Robinson, un fan al francizei Batman, care a petrecut trei ani modificând un Oldsmobile 88 din 1956 pentru a semăna cu automobilul descris în benzile desenate cu Batman publicate între anii 1940 şi 1950. Automobilul a fost gata în 1963, înainte ca George Barris să înceapă să construiască un Batmobil pentru serialul ABC „Batman”, difuzat timp de trei sezoane, până în 1968. Versiunea lui Barris este cea care a fost vândută în ianuarie 2013 pentru 4,2 milioane de dolari.

Popularitatea serialului a făcut ca batmobilul lui Robinson să devină o senzaţie, iar DC Comics a împrumutat vehiculul şi l-a numit „batmobilul lui Batman”, folosindu-l în turneele de promovare pe coasta de est a SUA.

În cele din urmă, au fost făcute mai multe copii, iar maşina i-a fost returnată lui Robinson, care a vândut-o după câţiva ani. Vehiculul a reapărut în 2008, când un bărbat l-a găsit ruginind pe un câmp din New Hampshire, spune reprezentanţii Heritage. După ce şi-a schimbat proprietarii de câteva ori, Toy Car Exchange l-a cumpărat în februarie 2013 şi l-a restaurat.

 

Adaugati comentariu