Bani de la stat pentru reducerea emisiilor din transporturi

În ultima parte a anului, autorităţile au lansat două programe pentru reducerea emisiilor din transporturi, ce vizează achiziţia de autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane şi dezvoltarea infrastructurii de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.Infrastructura de Alimentare Verde

Astfel, în perioada 3 octombrie – 2 noiembrie 2018, unităţile administrativ-teritoriale – municipii reşedinţe de judeţ, inclusiv municipiul Bucureşti au putut depune dosare de finanţare pentru Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane. Acest program beneficiază de un buget de 460 milioane lei.

Cel de-al doilea program vizează instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ şi are un buget de 92 milioane lei. Dosarele pentru participarea au fost depuse în perioada 18 octombrie – 16 noiembrie 2018. Suma maximă finanţată pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

 

 

Adaugati comentariu