Bani de la stat pentru maşini electrice sau hibride destinate instituțiilor publice

În 2022, Administrația Fondului pentru Mediu va lansa un program destinat strict instituţiilor, autorităţilor publice locale şi instituţiilor guvernamentale sau deconcentrate, prin care va fi asigurată o finanţare de 80% pentru achiziţionarea de maşini electrice sau hibride, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.Autonom

„Va fi un program pentru trei ani, 2022, 2023, 2024, cu un buget total de 600 milioane lei. Dorim să finanţăm prin acest program doar maşini electrice sau hibrid, doar pentru instituţii publice, astfel încât instituţiile publice să devină treptat un exemplu în ceea ce priveşte mobilitatea verde”, a precizat Tanczos Barna.

Datele oficiale publicate anul trecut arată că numărul total de autoturisme aflate în custodia instituțiilor publice cu raportare strictă la programele Rabla, finanțate prin Fondul pentru Mediu, este de 637 de unități, dintre care 21 de mașini hibride, 591 termice, 19 hibrid-electrice și 6 pur electrice. În aceste condiții, nici numărul stațiilor de încărcare nu este prea mare.

Cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în custodia instituțiilor publice se află doar 8 stații de încărcare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cele 15 noutăți ale programelor Rabla 2022

Conceptul de ”conducere auto defensivă” a intrat în legislația românească

 

Adaugati comentariu