BAAR: În două săptămâni, peste 50.000 de conturi au fost create în aplicaţia ”Amiabila”

Numărul de conturi create pe aplicaţia ”Amiabila” a depăşit cifra de 50.000 la doar două săptămâni de la lansare, a anunțat Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).amiabila

Începând cu 15 octombrie 2022, facilităţile noii soluţii digitale, dezvoltate de BAAR împreună cu asigurătorii RCA, au fost utilizate în practică de 837 de ori, ceea ce înseamnă că 1.674 de conducători auto implicaţi în accidente de vehicule au ales să completeze formularul electronic „Constatare amiabilă de accident” prin intermediul aplicaţiei „Amiabila”.

Potrivit BAAR, în acest mod aceştia s-au conformat mai uşor obligaţiilor legale incidente, inclusiv în ceea ce priveşte informarea automată a companiilor de asigurări la care aveau încheiată poliţa RCA despre producerea accidentului.

În 12% dintre aceste cazuri, ambii conducători auto implicaţi deţineau cont „Amiabila”, şi doar unul dintre conducători în celelalte cazuri. Deşi „Constatarea amiabilă de accident” în format electronic se poate încheia şi prin intermediul unui singur telefon, pentru uşurinţa completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicaţiei „Amiabila” de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanţi, vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicaţie.

Aplicaţia „Amiabila” permite încheierea formularului „Constatare amiabilă de accident” şi în format electronic şi poate fi descărcată de către utilizatori, în mod gratuit, din magazinele „App Store” şi „Google Play”.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România este o asociaţie profesională independentă şi autonomă care are că membri toate societăţile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA).

 

 

CITEȘTE ȘI:

Sondaj EY România: Controalele fiscale – unde se termină normalitatea și unde începe abuzul?

Bucureștiul a obţinut 11,5 mil. euro pentru prima etapă a proiectului de semaforizare inteligentă

 

 

 

Adaugati comentariu